logo
Imprimir
09-09-2018 | 19:35hs
•ALT EMPORDà

Castelló celebra el Terra de Trobadors més multitudinari

Al voltant d'unes 45.000 persones han assistit enguany al festival, que ha celebrat la seva 28a edició des de dijous fins avui diumenge

La vila comtal de Castelló d'Empúries ha tornat a recular un cop més en el temps. Des del passat dijous, 6 de setembre, fins avui diumenge, el municipi alt-empordanès s'ha vestit amb les seves millors gales medievals per acollir la 28a edició del Festival Terra de Trobadors, un esdeveniment cultural que com cada any ha transformat de dalt a baix el municipi.

Aquest any, de fet, la transformació ha estat majúscula. Segons fonts municipals, les estimacions apunten a l'edició més concorreguda després d'aglutinar uns 45.000 visitants. "Estem molt contents, el temps ens ha respectat i la gent, tot i que hem incrementat el volum de visitants, ha pogut circular bé", detalla l'alcalde castelloní, Salvi Güell, abans de referir-se a la "gran qualitat artística" de les actuacions d'aquest any i a la rellevància del públic familiar: "És un segment cada vegada més creixent".

Unes 200 activitats

Els assistents al Terra de Trobadors de ben segur que no s'han avorrit ni un sol moment. En aquest sentit, el programa d'activitats ha comptat enguany amb unes 200 propostes per a tots els gustos i edats, un ventall de possibilitats lúdiques que ha estat possible, com cada any, gràcies al teixit associatiu del municipi. En aquest sentit, el festival ha comptat amb la contribució activa d'una vintena d'entitats del poble.

Entren el conglomerat de propostes d'enguany, han destacat activitats com ara les concorregudes lluites d'Alma Cubrae o els combats de Despertaferro, així com el concert de la formació alemanya de música neomedieval Corvus Coraz, de rellevància internacional. Per acompanyar aquestes propostes, els visitants també han pogut passar una bona estona amb les habituals activitats familiars – des de tallers, concerts o visites culturals fins a conferències, cicles o exposicions- o amb propostes emblemàtiques com ara el Gran Sopar Medieval, que enguany ha girat entorn del Comte Ponç Hug IV.

A més, l'edició d'aquest 2018 també s'ha caracteritzat per lluir novetats remarcables. Més enllà del protagonisme del mateix Comte Ponç Hug IV, un comte trobador, la 28a edició també ha servit per commemorar Fages de Climent en l'any del 50è aniversari de la seva mort. A més, s'ha recuperat l'animació històrica del Bordell, s'ha obert per primer cop l'accés a la Sinagoga Medieval i s'ha reestructurat el mercat medieval.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/77427_ca-tellocelebraelterradetrobador-me-multitudinari-1.htm