logo
Imprimir
04-09-2018 | 20:19hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú s'engalana per la Festa Major

La vila comtal es vestirà de gala del 21 al 23 de setembre, amb una programació farcida d'activitats per a tots els gustos i edats

Els carrers, places i carrerons de la vila comtal de Besalú es convertiran a les acaballes del mes de setembre en un epicentre festiu. Del 21 al 23 d'aquest mes, la localitat garrotxina celebrarà la seva Festa Major, un esdeveniment que, com cada any, arriba amb un programa farcit d'activitats i amb propostes per a tots els gustos i per a totes les edats.

El tret de sortida tindrà lloc el dijous, dia 20, amb l'obertura de la festivitat, un acte que es farà al Centre de Serveis per a la Gent Gran Edat3Besalú i que comptarà amb la participació dels Gegants i Capgrossos de Besalú i els Gegants i Bestiari del barri de Can Ring (17h). Seguidament, el recinte de Fires s'obrirà (17.30h) amb les atraccions al preu de 2x1. Ja cap al vespre, l'Antic Hospital de Sant Julià acollirà la inauguració de l'Exposició Col·lectiva de Fotografia, una mostra de diferents artistes, a més de la presentació del treball 'L'Altra Garrotxa', obra del fotògraf Esteve Serra (20h). Una botifarrada popular (21h), amanida amb una actuació dels grups combos de l'Escola de Música, clourà la festa del dia des de la plaça de la Llibertat.

Divendres, per la seva banda, s'iniciarà amb una jornada de portes obertes a les excavacions del jaciment de Can Ring (d'11h a 13h). A la tarda, els carrers de la vila dansaran al ritme de la Cercavila dels Gegants i Capgrossos de Besalú i dels Gegants i Bestiari del Barri de Can Ring (16.45h, del pavelló a la plaça Bisbe Miró), mentre que a la plaça de la Llibertat hi haurà una audició de sardanes amb La Principal de l'Escala. Poc després, La Banda Falca oferirà un espectacle infantil a la Placeta de Cal Tronc (17.30h). Ja al vespre, la Plaça dels Claustres acollirà el Sopar Popular de Colles organitzat per l'Associació de Joves Besalú, i a la nit es farà el popular 'Correvàs' (23h) i els assistents podran ballar al ritme de l'Orquestra Maribel (01.00h), tot plegat també a la plaça dels Claustres. Els més valents, d'altra banda, podran degustar un esmorzar durant la matinada.

El cap de setmana

L'activitat de dissabte s'iniciarà amb un concurs de pesca infantil (de 9.30h a 11.30h al Club Esportiu de Pesca) i amb una jornada de jocs d'aventura i d'esports organitzada pel Club Excursionista Besalú (d'11h a 14h). Al migdia, es farà un ofici solemne amb acompanyament de La Principal de La Bisbal i el Cor Parroquial de Besalú a l'església de Sant Pere (12h), mentre que a la plaça de la Llibertat hi haurà sardanes de la mà de La Principal de La Bisbal (13.15h). A la tarda, les sardanes tornaran a tenir protagonisme amb La Principal, un acte que servirà per amenitzar el Pregó de Festa Major i la presentació de l'heureu i la pubilla des del balcó de l'Ajuntament (17h). Paral·lelament, el camp de futbol acollirà el partit entre el Besalú i el Cassà (17h), mentre que novament La Principal de La Bisbal tornarà a actuar al pavelló municipal (19.30h). A la nit, el ritme el posaran Ostres Ostres, des de Cal Tronc (23.30h), i Hora de Joglar i Pelukas, des de la plaça dels Claustres (a partir de les 24h).

D'altra banda, la jornada dominical s'iniciarà amb un concurs de pesca social (de 7h a 11h). Al migdia, tindrà lloc un dels actes estrella, la 33a Regata del Fluvià 'Remigius Fluvii', que es farà sota el pont, mentre que poc després la Vila de La Jonquera farà una doble audició de sardanes a la plaça de la Llibertat (13h i, més tard, a les 17h). Al vespre, La Montecarlo brindarà un concert i ball al pavelló (19h), i finalment els focs artificials a càrrec de Pirotècnica Estalella posaran el colofó perfecte al Pont Romànic.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/77192_be-alu-engalanaperlafe-tamajor-2.htm