logo
Imprimir
24-07-2018 | 21:27hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Pep Sau és l'autor del cartell de les Festes del Tura 2018

El pati de l'antic hospital ha acollit la presentació del cartell de Pep Sau que representa la diversitat de les Festes i l'orgull de com les viuen totes les persones de la ciutat. És també un homenatge als retratistes d'època

Pep Sau és l'autor del cartell de les Festes del Tura 2018. Com cada dos anys, en aquesta ocasió ha estat l'artista i fotògraf olotí el que ha rebut l'encàrrec de realitzar el cartell de Festes, que s'ha descobert aquest vespre al pati de l'antic hospital d'Olot. L'alcalde d'Olot, Josep M. Corominas, i el regidor de Festes, Pep Berga, han acompanyat l'artista Pep Sau a la presentació del cartell que ha assegurat que ha fet "amb molt d'orgull i també responsabilitat". "Sóc olotí i, per tant, per mi és un privilegi ser l'autor del cartell, però també em vaig posar la pressió que suposa el fet d'haver de sintetitzar en una única imatge tot el que simbolitzen per mi les Festes del Tura" ha explicat l'artista i fotògraf. Sau diu que des del primer moment va pensar que calia que hi sortís una persona jove i una altra de gran que representessin els col·lectius de més i menys edat de la ciutat. "Quan poses els dos extrems, la mainada i la gent gran, la resta de franges d'edat ja queden incloses i per tant transmets la idea que ells representen tots els veïns i veïnes d'Olot" ha afegit Sau.

Una altra de les característiques destacades en l'obra de Pep Sau és la repetició d'elements. En aquest cas els dos protagonistes que apareixen al cartell porten cadascun un cabeçut. "No és el cap dels cabeçuts que surt a ballar per Festes sinó que és de les primeres figures que es van fer i que ara es conserven al Museu" ha assegurat Pep Sau. I aquest element en comú és el que uneix dues persones molt diferents: una nena de 8 anys i un avi de prop de 90. Tots dos van vestits amb les seves millors gales. Segons Sau, "en començar a treballar-hi vaig pensar que era molt important que hi hagués una complicitat entre ells: la nena es posa la mà al cor i amb un típic gest africà simbolitza l'orgull per la ciutat i per les Festes".

L'escena vol ser també un homenatge als retratistes d'època: als fotògrafs als quals la gent anava a veure per dates assenyalades o quan tenien una celebració especial. Tot i que Pep Sau no acostuma a fer gaires obres de retrats, en aquesta ocasió ha realitzat una foto d'estudi amb pocs elements, prioritzant el concepte i intentant que no deixi indiferent ningú.

Nascut a Olot l'any 1963, en Pep Sau combina la fotografia i les intervencions visuals i plàstiques. És també professor de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot, ha realitzat exposicions a diferents poblacions com Olot (l'última va ser la que va portar a la Sala Oberta 2 del Museu, l'exposició "La fageda d'en Joan"), Vic, Girona, Figueres, Barcelona, Osca, Tournefeuille, Perpinyà, Budweiss i Zagreb. Col·labora en publicacions d'arquitectura, paisatge i antropologia. Les seves fotografies també han estat presents a Madrid, Sant Sebastià i Medellín.

La Carnavalesca farà el pregó de Festes
La colla 'La Carnavalesca' celebra enguany els seus primers 25 anys. Des de la seva creació, l'any 1993, l'entitat no ha parat de sumar èxits al seu palmarès: participa del Carnaval d'Olot i d'altres poblacions, aconseguint premis a les rues on desfila. S'ha convertit en una colla de referència als carnavals de la Costa Brava i aquest any també ha participat de les activitats organitzades a Tossa de Mar i al carrousel Costa Brava de Palafrugell. De fet, la Carnavalesca és una de les colles ja històriques i un referent a les comarques gironines.

A més dels Carnavals, la Carnavalesca participa de la Batalla de les Flors de Festes del Tura, organitza el tradicional Ball Pla de Sant Miquel per les festes del barri olotí i col·labora de l'espectacle de llum i foc del Lluèrnia, entre moltes altres iniciatives.
Per commemorar els 25 anys de Carnavalesca, aquest any van organitzar una exposició per repassar la trajectòria de l'entitat i el proper divendres 7 de setembre donaran el tret de sortida a les Festes del Tura.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/75924_pep-aue-lautordelcartelldele-fe-te-deltura2018-2.htm