logo
Imprimir
23-07-2018 | 23:07hs
•BESALú, VILA COMTAL

“L'objectiu de la food truck del superheroi és homenatjar en Marc, passar-nos-ho bé i recollir fons per investigar el càncer”

Una seixantena de persones col·laboren en una iniciativa solidària a Besalú

Besalú treballa en un projecte solidari en forma de food truck que es materialitzarà durant l'Underbridge, la cita que se celebrarà els dies 26, 27, 28 i 29 de juliol. Una seixantena de persones i el consistori s'han implicat en la "food truck del superheroi", una iniciativa en homenatge a en Marc, un veí que no va poder superar un càncer, i recaptarà fons per investigar la malaltia.

A banda de ser una persona molt participativa en les activitats de Besalú, en Marc era el cuiner del restaurant Can Quei, un establiment amb molta tradició a la vila garrotxina, i va posar en marxa una food truck amb què l'any passat va participar en l'Underbridge. Ara els seus amics l'han recuperat per uns dies, com un tribut cap a ell.

En Jordi Ginabreda, Gina, és un dels amics d'en Marc que està treballant per tenir-ho tot a punt a partir de dijous.

Com neix el projecte de "La food truck del superheroi?

En Marc i jo érem de la mateixa promoció de l'Escola d'Hostaleria, vam fer tots els cursos junts i érem molt amics. Mentre fèiem companyia a la família a l'hospital, teníem moltes estones per pensar. Com que en Marc l'any passat va posar en marxa la food truck i un dia em va demanar si el podia anar a ajudar i ens ho vam passar molt bé tots dos, havíem parlat de tornar-ho a fer aquest any. Ell tenia moltes idees, plats nous... i quan érem allà a l'habitació de l'hospital, donant voltes al cap vaig pensar "volíem repetir la food truck i aquest any en Marc no hi serà, què fem?". Vaig pensar que seria una cosa maca plantejar-ho a la família, que hi va estar d'acord, i els amics també.

I s'han unit tots.

Exacte. No me la sento una idea meva, és una idea de molta gent, perquè s'hi ha bolcat tothom: amics d'en Marc, gent de Besalú que hi havien tingut relació, l'entorn de la família... Jo vaig posar-ho sobre la taula, però ara és una idea de molta gent, perquè tothom hi ha posat el seu gra de sorra: hi ha qui ha posat a punt la caravana, ha arreglat la instal·lació elèctrica o l'ha repintat, altres han pensat en l'organització, en les compres o el menú. És un treball d'equip d'una gent amb moltes ganes.

És una suma de petits esforços en homenatge a en Marc?

Sí, té diverses visions. Un punt personal de tornar-li alguna cosa a en Marc, perquè havia fet molt per a molta gent i ara li tornen, i també té un punt de sentir-se més bé, perquè es fa una cosa xula que a ell el faria content. I per l'altra banda, de suport a la família, que viu moments difícils, però pot veure que molta gent és amb ells, que si necessiten alguna cosa hi ha molta gent al darrere.

En Marc era una persona que s'implicava en les activitats de Besalú?

Era una persona molt oberta a totes les iniciatives. Tenia un restaurant al mig de Besalú, i l'activitat del poble era important per a ell, però ho portava a la sang, perquè tenia molta implicació amb el seu poble i feia moltes coses perquè hi hagués activitat i s'hi visqués bé. Tenia molta relació amb la gent gran perquè anaven junts a cacera o a caçar bolets; amb els joves perquè també hi feia amb activitats, amb l'Ajuntament perquè s'implicava en les fires que es feien al poble, va ser el president de la penya barcelonista... Era una persona molt implicada en la vida social del poble i també tenia la part humana que, si arribava algú nou al poble, l'acollia amb els braços oberts. Estimava i es deixava estimar molt.

Centrant-nos en la "food truck del superheroi", què s'hi trobarà la gent que vingui a l'Underbridge?

Jo seré un dels que cuinaré i dels que hem preparat una mica el menú. No serà una food truck normal perquè no hi ha ningú que s'hi dediqui professionalment, ens hem centrat en uns objectius clars: fer un homenatge a en Marc, passar-nos-ho bé tota la colla d'amics i recollir fons per a investigar el càncer.

A què es destinaran els diners recaptats?

A la Fundació More, Molecular Oncology Research, amb seu a Barcelona. L'entitat l'ha escollit la família, perquè hi treballen els metges que havien tractat en Marc. Els amics vam decidir que els diners es destinarien a la lluita contra el càncer, però no teníem clar a quina entitat donar-ho. Vam parlar amb la família i ells van escollir la fundació dels metges d'en Marc.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/75819_lobjectiudelafoodtruckdel-uperheroie-homenatjarenmarcpa-ar-no-hobeirecollirfon-perinve-tigarelcancer-2.htm