logo
Imprimir
20-07-2018 | 08:59hs
•BAIX EMPORDà

Els actes festius en honor a la Verge del Carme seran protagonistes d'aquest cap de setmana a Palamós

Aquest dissabte dissabte 21 de juliol s'inaugurarà una exposició de treballs manuals i artesania realitzada per dones de pescadors de Palamós i a la nit l'esplanada de la llotja acollirà el gran ball de revetlla, enguany amb la formació Star's

Aquest cap de setmana Palamós viurà immersa dins els actes de celebració de les festes de la Mare de Déu del Carme, patrona de la gent de la mar. Aquesta festa tradicional al municipi és organitzada per la Confraria de Pescadors de Palamós amb la col·laboració de l'Ajuntament de la vila.

Inici amb exposició d'artesania i ball de nit
El programa d'actes s'obrirà demà dissabte 21 de juliol, a partir de les 19 h amb la inauguració, a la Casa del Mar (plaça de La Catifa), de l'exposició de treballs manuals i artesania realitzats per dones de pescadors palamosins.

Aquesta exposició romandrà oberta al públic a la Casa del Mar fins al dia 23 de juliol, de 18.30 a 20.30 h.

Les activitats organitzades dissabte amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu del Carme seguiran a les 23 h, amb el tradicional gran ball de revetlla. Aquest acte es durà a terme a l'esplanada de la llotja i serà amenitzat enguany pel conjunt "Star's".

Diumenge, dia central de la festa
El diumenge 22 de juliol l'activitat s'iniciarà a les 12 h del matí a l'església de Santa Maria del Mar de Palamós, on tindrà lloc la missa solemne en honor a l'Excelsa Patrona de la gent de la mar.

Tot seguit es durà a terme la processó que, amb l'acompanyament dels geganters i grallers de Palamós i la cobla Baix Empordà, conduirà la imatge de la Verge fins al port pesquer de Palamós on s'ubicarà a bord de l'embarcació Juan y Virgilio, dedicada a la pesca d'arrossegament, i que enguany serà la barca portadora de la imatge de la Verge encapçalant la processó de la flota pesquera palamosina.

La processó marítima
L'acte central d'aquesta activitat festiva serà, un any més, la processó marítima, que enguany s'iniciarà sobre les 13 h.

La processó compta amb la participació de bona part de les barques de pesca del port de Palamós i d'altres embarcacions menors que en fan l'acompanyament. El recorregut marítim de les embarcacions arribarà fins a l'alçada de Platja d'Aro, pel Sud, i La Fosca i Castell, pel Nord.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/75614_el-acte-fe-tiu-enhonoralavergedelcarme-eranprotagoni-te-daque-tcapde-etmanaapalamo--1.htm