logo
Imprimir
19-07-2018 | 22:25hs
•BAIX EMPORDà

Sisena edició del Desemboca Rock'n'Roll Festival a Platja d'Aro (20, 21 i 22 juliol '18)

Mirada internacional amb PowerSolo (Dinamarca), Cowbell (Anglaterra) i Los Tones (Austràlia)

Sisena edició del Desemboca Rock'n'Roll Festival (www.desemboca.com), del 20 al 22 de juliol a Platja d'Aro. Una proposta gratuïta, que aposta per fer arribar el rock'n'roll, el garatge, el rhythm'n'blues, el soul, el punk i la psicodèlia al cor de la Costa Brava, al bell mig de l'estiu, de la mà de nou formacions capdavanteres en els seus gèneres i que combina la mirada catalana i estatal amb la vessant internacional: Medusa Box, Dinamita Brother, The Government i Cowbell (divendres 20 de juliol); The 54321s, Bobkat'65, Los Tones i PowerSolo (dissabte 21 de juliol); i The Suitecase Brothers (diumenge 22 de juliol).

Organitzat per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, el festival manté la seva estructura habitual: dues vetllades nocturnes amb quatre concerts cadascuna a l'escenari principal de la Plaça dels Estanys de Platja d'Aro -al costat de l'estació d'autobusos- divendres i dissabte a la nit (21.30-02 h) amb servei de bar i la instal·lació de dues foodtrucks. Com a epíleg s'ha programat una matinal de concert-vermut a la Pizzeria La Riera el diumenge al matí (13 h).

Divendres 20 de juliol (21.30-02 h) hi actuaran els bisbalencs Medusa Box presentant el seu nou àlbum farcit d'indie-rock; el potent duo madrileny de garatge psicodèlic Dinamita Brother; els també madrilenys The Government amb una proposta de rock'n'roll dels 70' emparentat amb la música negra i el punk-rock; i darrerament el duo anglès de garatge, soul i rock'n'roll Cowbell. Dissabte 21 de juliol (21.30-02 h) obrirà foc la formació barcelonina The 54321s, un quartet que veu de la tradició del rock'n'roll dels anys 50 i 60; i tot seguit serà el torn de Bobkat'65 que amb només un single i un sol LP han traspassat fronteres des d'Astúries; amb els australians Los Tones l'escenari s'omplirà de garatge rock, psicodèlia, surf i fuzz; i amb els danesos PowerSolo ho farà el rockabilly, el punk i el rhythm'n'blues dels anys 50, 60 i 70. Darrerament, diumenge 22 de juny (13 h) concert-vermut a La Pizzeria La Riera amb The Suitecase Brothers, el duo barceloní de blues acústic dels germans Santos i Víctor Puertas.

El Festival Desemboca forma part d'Estereofònics (www.estereofonics.com), el Festival de festivals que aplega sota totes les propostes musicals d'estiu a Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró, i que enguany proposa 76 concerts en 113 dies de múltiples gèneres, majoritàriament gratuïts i a l'aire lliure (www.estereofonics.com). Enguany en formen part la primer edició del Festival Propers a Castell d'Aro (diumenges de juny), el 5è Festival Xalaro (15, 16 i 17 de juny), 21è Festival Nits de Jazz (29 juny-31 d'agost), Cicle de Sardanes i Havaneres (8 de juliol-25 d'agost), 6è Desemboca Rock'n'Roll Festival (20, 21 i 22 de juliol), 21è Festival de S'Agaró (21 de juliol-22 de setembre), 15è Festival de Guitarra de Girona Costa Brava (4, 14 i 16 d'agost), Festa Major de Platja d'Aro (15-19 d'agost), Festa Major de Castell d'Aro (7-11 de setembre) i 6è FestiSurf Costa Brava (dissabte 22 de setembre). L'activitat complementària d'enguany va ser la primera edició de l'INEDIT-On Tour, com a extensió al territori del festival barceloní de documentals musicals, amb la projecció de dos films.

DESEMBOCA ROCK'N'ROLL FESTIVAL
Platja d'Aro · 20, 21 i 22 de juliol de 2018
Plaça dels Estanys i Pizzeria La Riera · Gratuït
www.desemboca.com
facebook.com/desemboca

DIVENDRES 20 DE JULIOL
21.30 h · Medusa Box
Presentació del seu nou àlbum
Amb referències que van des de The Racounteurs a Radiohead passant per Arctic Monkeys, The Strokes i Kasabian entre molts altres, les seves cançons sorgeixen ràpidament i naveguen entre les diferents vessants de l'indie-rock, capturant les diferents emocions que perceben en el dia a dia de la seva vida.

22.30 h · Dinamita Brother
Grooves de soul i punk desenfrenat
Fundat com un potent duo de garatge psicodèlic, van decidir abandonar aquest format per passar a ser un quartet més influenciat pel soul interpretat a una velocitat més pròpia del punk. Aquest canvi d'estil els ha consolidat com una banda que et repta a ballar. T'hi podràs resistir?

23.30 h · The Government
Autodefinits com punk-soul
Nascuts fa 12 anys a Madrid, amb la clara idea de practicar un rock'n'roll robust, influenciat pels 70, àgil i emparentat amb la música negra i el punk-rock. En la seva particular mescla s'hi poden apreciar referències a MC5, The Dirtbombs, Dr. Feelgood o Radio Birdman, entre altres.

0.30 h · Cowbell
Presentació del nou àlbum Haunted Heart
Un duo britànic de garatge-soul-rock'n'roll que escriu cançons que combinen una lírica atractiva amb un so potent. Les seves influències veuen de les dues besants atlàntiques: amor als sons de segells nord-americans com Stax o Sun i bandes britàniques dels 60 com The Kinks o The Smalls Faces.

DISSABTE 21 DE JULIOL
21.30 h · The 54321s
Un grup internacional d'espies rockers
Veterans dels escenaris de les seves ciutats d'origen, el quartet s'ha unit per desenvolupar una original i potent essència de rock'n'roll sense adulterar que té el seu origen en la millor tradició dels anys 50 i 60, però que explota amb la força virulenta i contagiosa dels millors exponents actuals del gènere.

22.30 h · Bobkat'65
Garatge kiddie-teenbeat de mitjans dels 60
Amb només un single i un LP gravats a Circo Perrotti de la mà de Jorge Explosión, aquest trio asturià, nascut el 2015 i format per Ana, Paula i Diego, han aconseguit cridar l'atenció de milers de fans a nivell mundial i del segell de Pittsburg Get Hip Records del guitarrista de The Cynics.

23.30 h · Los Tones
Garatge rock, psicodèlia, surf i fuzz
Sempre amb el fuzz alt i energètic a punt, arriba aquesta banda procedent de Sydney, Austràlia. Estableixen una visió amenaçadora del garatge rock, filtrada pels fantasmes de bandes com The Electric Prunes o The Monks, i amb una visió trencada del món semblant a The Seeds.

0.30 h · PowerSolo
Presentació del seu nou àlbum Bo-Peep
La nova formació, sota el mandat de Kim Kix, manté el so característic dels anys 50, 60 i 70, amb cançons que ens transporten a les millors recopilacions de Las Vegas Grind, al blues, al rockabilly, al punk o al rhythm'n'blues, sumant-t'hi un punt de bogeria que els hi aporta molta originalitat.

DIUEMENGE 22 DE JULIOL
13 h (Pizzeria La Riera) · The Suitcase Brothers
Un viatge a les arrels més profundes del blues
Guanyadors l'any 2013 del 2n Premi en la categoria solista/duo de l'International Blues Challenge, el concurs més important de blues del món. Els germans Santos i Victor Puertas estan considerats per molts com el millor duo acústic de blues de l'estat, i tot un referent a nivell europeu.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/75607_-i-enaediciodelde-embocarocknrollfe-tivalaplatjadaro2021i22juliol18-2.htm