logo
Imprimir
19-07-2018 | 08:29hs
•LA SELVA

La Fundació Aspronis i l'Associació Catalana pels Drets Civils guanyen els Guardons Republicans Bru Centrich de Blanes

Apostant pels valors republicans ja sigui en els objectius que s'hagin marcat, o en els procediments que hagin hagut de dur a terme per a la consecució d'aquest objectius

ERC de Blanes i el seu Grup Municipal, convoca a la ciutadania, com cada any a celebrar la Festa Major de Blanes amb un Brindis Republicà que, des de l'estiu passat, fem coincidir amb el dia en què lliurem els GUARDONS REPUBLICANS BRU CENTRICH. Aquests guardons van néixer el 2017 amb la voluntat de retre homenatge i reconeixement a les persones físiques o jurídiques (entitats, associacions, ONG...) que durant l'any hagin excel·lit en republicanisme (atenció prioritària al bé comú, a la col·lectivitat, a la societat) apostant pels valors republicans ja sigui en els objectius que s'hagin marcat, o en els procediments que hagin hagut de dur a terme per a la consecució d'aquest objectius.

El nom dels Guardons, Bru Centrich, és, de fet, el primer dels homenatges que fem. Bru Centrich, alcalde republicà i militant d'ERC, simbolitza a la perfecció el pont entre les dues Repúbliques, la de 1931 i la que guanyarem l'1 d'octubre. És a ell a qui dediquem els Guardons republicans, a ell i a tota la seva generació. Una generació de dones i homes valents, conseqüents, disciplinats i amants de la societat en què vivien, sempre desitjant que el bé major fos el bé comú.

En aquesta segona edició que es produeix en circumstàncies tràgiques, la de la presó i l'exili de membres del govern i del Vicepresident i President del govern que va proclamar la República el 27 d'octubre, hem apostat per posar en valor la lluita per la llibertat col·lectiva dels nostres representants i dels activistes socials empresonats, i, d'altra banda, per posar en valor la lluita constant i perseverant de la ciutadania
organitzada que mira per fer més digna i més completa la vida de qui per unes raons o unes altres ha de transitar-la amb càrregues més grans que les del gruix de la ciutadania.

És per això que ERC de Blanes ha decidit:
Concedir el II GUARDÓ REPUBLICÀ BRU CENTRICH aquest 2018, ex aequo, a aquestes dues entitats:

FUNDACIÓ ASPRONIS DE BLANES
En reconeixement de la tasca social realitzada durant 50 anys a la nostra Vila i pel manteniment d'un projecte que dona una resposta digna a la vida de molts ciutadans i ciutadanes amb discapacitats intel·lectuals. Aquesta aspiració de treballar per garantir que les oportunitats socials arribin a tothom, en una societat moderna i atomitzada en mil i un interessos, és un dels valors republicans que destaquem i que ens decideixen a atorgar-li aquest Guardó.

ASSOCIACIÓ CATALANA PELS DRETS CIVILS
Aquesta entitat, creada per les famílies dels presos i exiliats polítics catalans com a plataforma d’actuació conjunta, se centra a donar veu als represaliats i suport a les seves famílies, per canalitzar les mostres de solidaritat i suport i per defensar els drets. L’associació actualment està integrada per 18 famílies, i està oberta a totes les famílies que vegin els seus drets civils afectats.

L’objectiu és denunciar la vulneració els drets fonamentals i dels drets civils que està portant a terme l’Estat Espanyol a les persones represaliades degut al procés independentista. L’ACDC defensa els drets civils a nivell universal, i vol donar veu també a totes les persones i a les seves famílies que vegin els seus drets civils afectats o vulnerats tant a Catalunya com a nivell internacional.

La defensa dels Drets Humans i la valentia d'afrontar una decisió que els conculca tan evidentment com és l'empresonament de dirigents polítics i activites de forma arbitrària i venjativa és el motiu que ens decideix a atorgar el Guardó. És per tant un honor convidar a la ciutadania de Blanes i especialment a totes aquelles persones que sentin que tenen un vincle amb l'ideari d'esquerres i republicà, independentista i que creuen en la justícia social que assisteixin al lliurament dels guardons als familiars el proper 22 de juliol a les 18:30h al davant de la Casa del Poble (Passeig de Dintre, 18).

Presentarà l'acte Cristina Paz, que fa uns mesos s'ha incorporat de ple al projecte republicà de Blanes. Hi intervindran Àngel Canosa, Candidat a l'alcaldia de Blanes per a les Eleccions Municipals del 2019 i portaveu del Grup Municipal d'ERC, i el Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, En Roger Torrent i Ramió. L'acte es clourà amb un brindis de Festa Major i en homenatge a les entitats guardonades aquest 2018.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/75523_lafundacioa-proni-ila-ociaciocatalanapel-dret-civil-guanyenel-guardon-republican-brucentrichdeblane--2.htm