logo
Imprimir
09-07-2018 | 17:31hs
•LA SELVA

La Selva estrena el primer servei prelaboral per a persones amb malaltia mental de la comarca

És un equipament de la Fundació Drissa, subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb seu a Santa Coloma de Farners

La Fundació Drissa, entitat dedicada a la inserció de persones amb malaltia mental, ha presentat aquest matí el primer servei prelaboral que obre a la Selva per cobrir les necessitats del col·lectiu a la comarca. Aquest servei, subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, té la seu a Santa Coloma de Farners i està dotat amb 15 places. La seva posada en marxa ha suposat una inversió de 73.013,07 euros en obra i equipament, dels quals, trenta mil són una aportació de CaixaBank al projecte d'ampliació dels serveis prelaborals de l'entitat.

Preparar-se per al món laboral

El servei prelaboral és un programa de transició al treball, d'inserció de persones especialment vulnerables; amb formació teòrica, tècnica i professional a través de tallers que representen el punt de partida de l'itinerari laboral de persones amb trastorn mental, el pas previ a la incorporació al món laboral, ordinari o protegit.

Segons les últimes dades facilitades per l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), el centre de salut mental d'adults del sector de salut mental de la Selva interior, l'any 2017 es van atendre 1.205 persones, nombre equivalent al 2,05% de la població de referència (58.906 persones). S'hi van realitzar 426 primeres visites i 7.999 visites de seguiment, amb una mitjana de visites de 6,63 per persona. El 30% de les persones ateses van rebre un diagnòstic de Trastorn Mental Greu (TMS).

Fundació Drissa creix

Drissa és una entitat sense ànim de lucre impulsada per l'IAS l'any 1999 amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que tenen una malaltia mental, especialment trastorns mentals severs, a través de la integració laboral i l'habitatge. Actualment, Drissa compta amb una plantilla de 123 treballadors, dels quals, 77 són persones amb malaltia mental. Drissa ocupa les persones amb trastorn mental al centre especial de treball de l'entitat, que disposa de cinc línies principals de negoci: serveis de jardineria i forestal, pintura, neteja, horta ecològica i càtering, que comercialitza sota la marca Biodrissa, amb botiga al Mercat del Lleó de Girona. A 31 de desembre de 2017 al CET Drissa hi treballaven 75 persones. L'any passat el CET va créixer en 7 places i en el seu conjunt s'hi van contractar 85 persones. El 61,3% dels contractes fets van ser indefinits. El 60% de la plantilla del CET té un grau de discapacitat del 65%.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/74781_la-elvae-trenaelprimer-erveiprelaboralperaper-one-ambmalaltiamentaldelacomarca-1.htm