logo
Imprimir
09-07-2018 | 14:00hs
•ALT EMPORDà

Detenen a Llançà un lladre silenciós i un home per violència de gènere

El presumpte autor dels robatoris era conegut com a "Spiderman" i va ser detingut a l'estació, quan marxava cap a Figueres

La Policia Local de Llançà va detenir dues persones la setmana passada, un lladre silenciós que robava en domicilis particulars i un home com a presumpte autor de violència de gènere.

La primera detenció va ser el dia 4 a les 7 del matí i l'arrestat va ser un lladre silenciós conegut com l'Spiderman. L'home, de 56 anys, nacionalitat algeriana i veí de Figueres, es desplaçava a les nits a Llançà per cometre robatoris en domicilis. Aprofitava que els habitants de les cases dormien, es descalçava per no fer soroll i entrava per la finestra per endur-se'n joies, diners o rellotges.

La denúncia la van posar uns ciutadans francesos de Port de la Selva, i gràcies a l'avís d'uns belgues que s'acabaven d'adonar que els havien entrat a robar a casa, la Policia Local de Llançà va muntar un dispositiu per enxampar l'autor dels robatoris. Es van fer controls nocturns en carrers i carreteres de la zona, van patrullar a peu pels camins de ronda i al final, van localitzar l'autor just quan volia agafar el tren a l'Estació de Llançà per tornar a Figueres. Allà mateix va ser detingut i posteriorment traspassat als Mossos d'Esquadra de Figueres.

La segona detenció va ser el 6 de juliol a les 12 hores del migdia, a un home de 34 anys de nacionalitat marroquina i gràcies a la trucada d'una noia que va alertar que la seva mare era víctima d'una agressió per part de la seva exparella i que li havia produït talls a la cara i contusions. Els agents es van dirigir al domicili per atendre la víctima i traslladar-la al dispensari local, on li van donar assistència mèdica i va quedar protegida per una patrulla. La resta d'efectius van intentar localitzar l'autor dels fets, fins que ell mateix es va presentar a les dependències policials per entregar-se, tot reconeixent els fets.

Policia a les platges

La Policia Local de Llançà estrena aquest estiu un nou servei al litoral per garantir la seguretat a les platges i oferir atenció de proximitat als estiuejants. La voluntat del cos és afegir un plus de qualitat a la vintena de platges de la costa llançanenca per mantenir-se com una destinació turística segura.

S'han incorporat tres nous agents interins per a la temporada estiuenca i cada dia, matí i tarda, dos agents de la policia local patrullen i efectuen el servei en bicicleta per la franja costanera. Les tasques d'aquests agents són de policia de proximitat, amb contacte directe amb els responsables dels establiments costaners per detectar possibles problemàtiques i posar-hi solució.

També es dediquen a evitar que hi hagi gossos a les platges i que els usuaris en respectin les normes de convivència, vigilen les activitats aquàtiques, i realitzen tasques de seguretat ciutadana per evitar petits furts.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/74750_detenenallancaunlladre-ilencio-iunhomeperviolenciadegenere-2.htm