logo
Imprimir
09-07-2018 | 12:35hs
•ACTUALITAT GIRONA

La gironina Elisabet Cañigueral guanya la fase territorial del Premi Dona Empresària 2018 de CaixaBank

La directiva de Frigorífics Costa Brava aspira a ser la representant espanyola en els premis internacionals IWEC Awards 2018, que se celebraran a Shanghai, el proper 9 de setembre, al costat d'altres 40 empresàries procedents de 20 països

Elisabet Cañigueral, CEO de Frigorífics Costa Brava, empresa dedicada al sector de l'alimentació, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional i empresarial com la guanyadora del Premi Dona Empresària 2018, impulsat per CaixaBank, a la direcció territorial Catalunya de l'entitat, que engloba les demarcacions de Girona, Tarragona, Lleida i la Catalunya Central. El guardó, que es consolida a nivell nacional, té com a objectiu contribuir a donar visibilitat a les líders femenines del món corporatiu. Un jurat integrat per directius territorials de CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya ha escollit la candidatura de la guanyadora a la fase territorial d'aquest premi després d'identificar i valorar diferents propostes.

Després de la fase territorial, un jurat format pel comitè de Diversitat de CaixaBank, format per directius membres del comitè de direcció i pels líders dels projectes de diversitat, escollirà entre les 14 guanyadores territorials a la representant espanyola en els premis IWEC Awards 2018. L'acte se celebrarà a Shanghai el proper 9 de setembre, al costat d'altres 219 empresàries procedents de 39 països.

Per Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, "el compromís social, que és un dels valors principals de l'entitat, ens permet contribuir al desenvolupament d'una societat més justa i amb més igualtat d'oportunitats. Per aquest motiu, impulsem activament polítiques i mesures per contribuir a la igualtat d'oportunitats i a la diversitat, com, per exemple, els Premis Dona Empresària de CaixaBank".

La Conferència International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que sustenten la propietat de les seves companyies i que cooperen de forma global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa al món empresarial. Cada any, en el marc d'aquesta Conferència, es lliuren els prestigiosos premis internacionals IWEC per reconèixer i donar suport a les dones empresàries de tot el món, alhora que suposa un impuls en el seu desenvolupament professional cap al mercat internacional. Entre altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat

CaixaBank, banc presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional.

La diversitat és un dels eixos principals del pla de CaixaBank de Banca Socialment Responsable. Com a element central de la seva identitat, el banc participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals i dona suport a diferents iniciatives que contribueixin a avançar en la igualtat de gènere.

L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women's Empowerment Principles, impulsada per les Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Actualment, CaixaBank compta amb un 39,1% de dones en llocs directius i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. L'entitat té un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l'entitat capdavantera en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i 5.379 oficines.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/74740_lagironinaeli-abetcanigueralguanyalafa-eterritorialdelpremidonaempre-aria2018decaixabank-2.htm