logo
Imprimir
08-07-2018 | 14:19hs
•LA SELVA

Santa Coloma de Farners es mulla per l'esclerosi múltiple

Fa 25 anys hi van participar 67 piscines de Catalunya i l'any passat van ser més de 600 i més de 100.000 persones es van mullar

Tots els fons del Mulla't es destinaran aquest any a l'esclerosi múltiple infantil que afecta entre un 3 i un 10% dels nous casos que es diagnostiquen cada any. La Fundació Esclerosi Múltiple treballa per reduir l'impacte de la malaltia, que afecta a 7.500 persones a Catalunya, des de diversos àmbits.

El 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' està d'aniversari: aquest estiu farà 25 anys. El Mulla't se celebra aquest diumenge 8 de juliol i és molt especial. D'una banda, per celebrar l'aniversari el dissenyador Xavier Mariscal, que va ser l'autor del cartell de la primera edició, ha dissenyat també la imatge d'aquest any. Mariscal ha optat per un traçat desenfadat, fresc i divertit tal com pretén ser el Mulla't, que vol concienciar la població d'una malaltia crònica i neurodegenerativa fent un salt a l'aigua lúdic i participatiu. A la imatge hi apareixen diferents personatges que representen, sempre de forma simpàtica, les persones que es mullen.

Per celebrar el 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' s'han preparat tot un seguit d'actes amb l'objectiu que la societat s'aboqui a la festa solidària. Tot per reivindicar una malaltia que afecta a 7.500 persones a Catalunya i que moltes vegades és invisible.

Molts avanços en 25 anys

El 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' ha aconseguit al llarg d'aquests anys donar a conèixer la malaltia. Encara avui no se'n saben les causes i hi ha molta desinformació però la situació de les persones amb esclerosi múltiple ha canviat i per millor al llarg dels 25 anys. D'una banda, fa 25 anys no hi havia tractaments més enllà de la cortissona. Avui hi ha molts tractaments al mercat tot i que encara hi ha molt camí per recòrrer. La Fundació ha anat creixent al llarg del temps. Avui té centres a Reus, Lleida i Barcelona i ofereix serveis a Girona. Igualment, té un Centre Especial de Treball que dona feina a 90 persones amb esclerosi múltiple i altres discapacitats.

Durant aquests anys, el Mulla't també s'ha fet gran. Fa 25 anys hi van participar 67 piscines de Catalunya i l'any passat van ser més de 600 i més de 100.000 persones es van mullar.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/74706_-antacolomadefarner-e-mullaperle-clero-imultiple-1.htm