logo
Imprimir
02-07-2018 | 14:44hs
•POLíTICA

La CUP-Crida per Girona reclama al govern que demandi ADIF sense més dilació

La formació proposa fer un projecte global per a l'entorn de l'estació, a banda i banda de la via

La CUP-Crida per Girona ha valorat públicament l'informe encarregat per l'Ajuntament de Girona per tal d'avaluar i quantificar els perjudicis i els incompliments generats per ADIF en la gestió de les obres del TAV a la ciutat. La formació considera que els resultats de l'estudi confirmen la conveniència d'interposar una demanda municipal contra ADIF amb la major brevetat possible, i qüestiona la gestió que han fet els diferents governs municipals a l'hora de negociar amb l'Estat. També reclamen més diàleg i transparència per part del govern envers entitats veïnals, ciutadania i grups polítics de cara als propers passos que caldrà acordar.

Primerament, doncs, la CUP-Crida per Girona ha instat el govern municipal a accelerar la demanda contra ADIF pels retards i incompliments constants en les obres, que han provocat múltiples greuges al conjunt de la ciutat i al veïnat afectat. La formació ha criticat l'opció prevista pel govern, que abans d'iniciar cap acció penal vol esperar que finalitzin totes les obres, incloses les de la plaça d'Espanya, i intentar arribar a un acord de compensació amb ADIF. Els cupaires han recordat que durant tots aquests anys ADIF s'ha negat a reconèixer els perjudicis causats i a pagar compensacions, per la qual cosa consideren que aquest plantejament està abocat a acabar en via morta.

La CUP-Crida per Girona ha aprofitat per qüestionar la gestió d'aquesta qüestió que han fet els diferents governs municipals des de les primeres negociacions del projecte fins a l'actualitat. Els cupaires consideren que ha mancat "lideratge institucional" per defensar els interessos de la ciutat, i que "el govern municipal ha deixat màniga ampla a ADIF i l'ha tractat amb massa permissivitat". També han denunciat que no se signés d'entrada un conveni entre l'Estat i l'Ajuntament que establís les condicions d'execució del projecte. Per plegat, segons la formació, "el govern ha de deixar d'anar remolc d'ADIF i defensar els interessos de la ciutat amb tota la determinació, també a través de la via judicial".

Projecte global per a l'entorn de l'estació a banda i banda de la via

Finalment, la CUP-Crida per Girona ha reclamat al govern una major transparència i diàleg en la gestió dels propers passos que caldrà fer. En aquest sentit, a més de la demanda contra ADIF els cupaires han reclamat un procés ciutadà per a definir el futur i els usos de tot l'entorn de l'estació a banda i banda de la via del tren, de manera que s'hi inclogui el parc central, d'una banda; i també la plaça d'Espanya i la plaça Poeta Marquina de l'altra.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/74226_lacup-cridapergironareclamaalgovernquedemandiadif-en-eme-dilacio-1.htm