logo
Imprimir
29-06-2018 | 21:03hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Olot estrena l'Skatepark

La millora de les instal·lacions del Parc de Malatosquer fan que Olot es converteixi en un referent en la pràctica de l'skate. Les obres han permès augmentar l'espai destinat a aquest esport que cada dia té més adeptes de totes les edats a la nostra comarca

A principis del mes d'abril van començar les obres de reforma de Skatepark d'Olot. Des de l'Institut Municipal d'Esports i Lleure d'Olot es van mantenir reunions amb el Club Skate Olot per tirar endavant l'actuació i consensuar un nou model d'Skate totalment diferent de l'existent basat en elements de formigó.

La reforma ha suposat la conversió a un parc integral de formigó amb una ampliació de 200m² de la superfície (donant lloc a un skatepark de 700m²). La instal·lació esportiva és apta per a la pràctica de l'skate, però també donarà sortida als usuaris de BMX, Scooter i Rollers. Els treballs han tingut un pressupost de 48.812'73 euros i han anat a càrrec de l'empresa CopinRamps que va ser escollida en un procés participatiu amb representants de l'Institut Municipal d'Esports i el Club Skate Olot.

Aquest divendres 29 de juny s'ha inaugurat el nou Skatepark d'Olot que ha donat resposta a les demandes plantejades pels usuaris. Per una part, un nou model de construcció (formigó) i per l'altra una ampliació d'espai donat que cada vegada hi ha més usuaris d'aquesta pràctica esportiva.

Cal destacar tres aspectes en la construcció d'aquesta instal·lació:

- En primer lloc, la participació dels usuaris de la instal·lació, a través del Club Skate Olot, tant en la tria del projecte com en el seguiment i l'evolució de l'obra.

- En segon lloc, la implicació de l'empresa constructora CopinRamps que, aprofitant el seu coneixement i pràctica d'aquest esport, s'ha implicat al màxim en totes les fases dels treballs millorant el projecte inicial, d'acord amb les aportacions dels skaters d'Olot.


- En tercer lloc, el procés interdepartament a l'hora de tirar endavant les obres. L'Institut Municipal d'Esports i Lleure d'Olot, l'Àrea d'Infraestructures i Urbanisme, la Brigada Municipal i l'Àrea de jardineria han treballat i sumat esforços per poder assolir un objectiu comú que no ha estat altre que donar resposta a les necessitats dels skaters la ciutat.

La regidora d'Esports, Mar Roca, el vicepresident de la Federació Catalana de Patinatge, Benjamí Pons, i el president del Club Skate Olot, Toni Orozco, han estat els encarregats de pronunciar els parlaments de l'acte d'inauguració, que també ha comptat amb exhibicions de l'escola i dels sèniors del club i de música de Joan Love & Kaly.

L'Skatepark de Matalosquer que avui s'ha inaugurat es va posar en marxa l'any 2011. Durant aquests 7 anys, la pràctica d'aquest esport ha augmentat de forma considerable a la ciutat. Cada vegada són més les persones que utilitzen l'Skatepark amb patins, monopatins i bicicletes. Donada la seva utilització, els mòduls presentaven un estat de deteriorament en unes instal·lacions que, des de la seva construcció, ha quadruplicat el nombre d'usuaris.

L'Ajuntament d'Olot vol agrair l'ajut i el compromís del Club Skate Olot en la renovació de l'Skatepark. El Club Skate Olot va néixer l'any 2006 pel reclam i la necessitat de tenir un lloc per patinar a la capital de la Garrotxa. L'any 2011 es posa en marxa la construcció de l'Skatepark de Malatosquer. Un altre moment important en la història del club és el 2015 amb el naixement de l'escola de Skate, una escola per nens de 5 a 16 anys que pretén promoure la pràctica d'aquest esport entre els més joves. I finalment l'any 2018 el club comença a formar part de la Federació Catalana.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/74121_olote-trenal-katepark-1.htm