logo
Imprimir
26-06-2018 | 17:43hs
•CULTURA

La primera edició de Temps d'Art tanca amb una participació de més de cinquanta artistes a catorze espais diferents de la ciutat

Inund'Art, La Volta, el Museu d'Art, el Bòlit o CaixaForum han encapçalat una programació pluridisciplinària

Temps d'Art ha nascut amb la idea de convertir-se en una eina de difusió i suport a les arts visuals que s'ofereixen a la ciutat de Girona a l'estiu. Amb aquesta voluntat, setze entitats públiques i privades han celebrat trenta exposicions, catorze perfomances, set tallers, sis visites comentades a exposicions, cinc col·loquis i cinc inauguracions, a més de diverses activitats participatives, com mercats, concerts o espectacles pluridisciplinaris, que han aplegat més de cinquanta artistes a la ciutat de Girona entre l'1 i el 24 de juny.

Exposicions, instal·lacions artístiques a l'espai públic, pintura, escultura, fotografia, art urbà, dibuix, performances, il·lustració, conferències, debats, tallers, visites guiades, rutes artístiques i d'altres activitats per A petits i grans han configurat el conjunt de propostes artístiques que han tingut lloc durant els 24 dies que ha durat la primera edició de Temps d'Art.

Aquesta riquesa de propostes ha estat possible gràcies a les programacions pròpies de diverses entitats públiques i privades vinculades a la ciutat com el Caixaforum Girona, la Fundació Valvi, el Museu d'Art, el Bòlit. Centre d'Art Contemporani de Girona, el Festival Inund'Art, l'Escola Municipal d'Art, la Casa Cultura, la Fundació Cuixart, l'Associació La Volta, l'Estació Espai Jove, la Casa Pastors, Adif, el Centre Cultural la Mercè, UrbanSketchers Girona i Cultural Rizoma.

Alguns dels artistes que han conformat el gruix de la programació han estat Joan Fontcuberta, Núria Güell, Denis Blacker, Josep M. Fonalleras, Joan Mateu, Vicenç Huedo, Claudi Casanovas, Manel Delgado, Mar Serinyà, Werens, Jofre Oliveras, Ignasi Esteve, Gabriel, Laia Bedós, Beth Capdeferro, Josep Guinovart, Joan Morey o Gerard Mas, entre altres.

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha assenyalat que "s'ha sembrat la llavor per aconseguir aglutinar i promoure al llarg del mes de juny la important mostra de l'art contemporani que es fa a la ciutat de Girona". Així mateix també considera que el segon dels principals objectius del projecte, l'establiment d'un diàleg entre la ciutat, la ciutadania i l'expressió artística en l'espai públic, s'ha complert tal com demostra la quantitat d'espais en els quals hi ha hagut activitats com el parc Central, la plaça de l'Assumpció, l'església de Santa Llúcia, el Pou Rodó, la Rambla, la plaça dels Mercaders o el refugi antiaeri.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/73793_laprimeraediciodetemp-darttancaambunaparticipaciodeme-decinquantaarti-te-acatorzee-pai-diferent-delaciutat-1.htm