logo
Imprimir
19-06-2018 | 12:54hs
• OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Txarango estrenarà el Firal per Festes del Tura

El concert de Txarango serà una de les 50 actuacions musicals que s'han programat per les Festes del Tura, que començaran el divendres 7 de setembre i s'acabaran el dimarts 11. Pep Sau s'encarregarà del cartell que es presentarà a finals de juliol

L'Àrea de Festes tanca aquests dies la programació d'actes de la Festa Major d'Olot, que es celebrarà del 7 a l'11 de setembre. Seran 5 dies d'activitats gratuïtes, que tindran lloc al centre de la ciutat i que estan pensades per a tots els públics. Una de les novetats d'aquest any és el nou model de barraques i la seva ubicació. Per adaptar-se al nou Firal i per millorar les condicions de seguretat i d'higiene, s'ha optat per unes barraques amb un disseny més modern i funcional. En total, hi haurà 8 barraques al Passeig d'en Blay que s'afegiran a la que s'instal·larà, com cada any, a la plaça Campdenmàs. El divendres 20 de juliol finalitza el termini per sol·licitar una de les barraques de Festes del Tura.

El regidor de Festes, Pep Berga, amb el regidor Josep M. Coma, i Jordi Serrat, director de Festes, ha presentat aquest dimarts 19 de juny al Torín la programació musical de la Festa Major d'Olot. Amb el nou escenari per a concerts del Firal, la ciutat guanya un espai de gran aforament que, a més, permet complir amb les fitxes tècniques de grups que en altres ocasions hauria estat més complicat que hi actuessin. Txarango estrenarà el Firal el proper divendres 7 de setembre en un dels concerts principals de les Festes del Tura.

Per Festes també actuaran a Olot l'Hora de Joglar, Miki Puig, Marvin & Prezioso i Marian Dacal (programats conjuntament amb la Norantada), Quimi Portet, Halldor Mar, Orquestra Maribel, Dr. Calipso (en un dels que seran els seus últims concerts abans de dissoldre's com a banda), Sra. Tomassa o Fundación Tony Manero.

Al costat d'aquestes formacions més conegudes també hi trobarem les actuacions de grups que estan entrant amb molta força a l'escena musical catalana. És el cas de La Folie que aquest any, i entre altres reconeixements, han recollit el Premi Enderrock 2018 de la crítica al millor artista revelació i que aquest dimarts han actuat durant l'acte de presentació del Torín. Per Festes del Tura també arribaran a Olot les Balkan Paradise Ochestra, uns fanfàrria femenina que en poc temps han entrat a l'escena musical amb un directe que és pura energia. I la formació Biflats que ha revolucionat la sonoritat dels instruments de cobla amb un espectacle que sembla tret d'una pel·lícula de Kusturica. Altres perles musicals de les Festes seran The Limbos, un homenatge a Otis Reeding (the Otis Reeding show) i moltes altres propostes que es podran trobar a les llistes de reproducció del canal Youtube de Festes i als vídeos que s'aniran publicant aquestes properes setmanes per xarxes socials.

Una de les novetats d'aquest any és l'horari dels concerts que començaran abans perquè la gent pugui trobar ambient des de primera hora de la nit en els escenaris habituals. A més del Firal, la música es continuarà repartint entre la Plaça Major i la plaça Campdenmàs en un format de concerts simultanis amb una programació eclèctica que combinarà les propostes més conegudes per a la majoria del públic i que podem trobar en altres festes i festivals de Catalunya amb propostes per a ser descobertes. Aquesta és una de les singularitats i que dóna nom i prestigi a les Festes del Tura que han rebut el premi ARC a la millor programació de Festa Major la primera vegada que es va concedir el premi.

Pep Sau, autor del cartell de les Festes 2018

El cartell de les Festes del Tura serà obra de l'artista i fotògraf Pep Sau. Com cada dos anys, en aquesta ocasió, el cartell s'ha fet per encàrrec després del concurs que es va obrir en la darrera ocasió.

Nascut a Olot l'any 1963, en Pep Sau combina la fotografia i les intervencions visuals i plàstiques. El també professor de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot, ha realitzat exposicions a diferents poblacions com Olot (l'última va ser la que va portar a la Sala Oberta 2 del Museu, l'exposició "La fageda d'en Joan"), Vic, Girona, Figueres, Barcelona, Osca, Tournefeuille, Perpinyà, Budweiss i Zagreb. Col·labora en publicacions d'arquitectura, paisatge i antropologia.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/73176_txarangoe-trenaraelfiralperfe-te-deltura-2.htm