logo
Imprimir
18-06-2018 | 16:32hs
•LA SELVA

Seminari amb les principals associacions professionals de cultura de Catalunya en el marc del SelvaCultura a la Cellera de Ter

Les sessions de formació s'emmarquen dins del "Cicle d'accions per a la professionalització del sector cultural i creatiu"

Un total de 60 persones varen participar el passat divendres 15 de juny al seminari "El talent creatiu en xarxa. Cultura i dinamització territorial", que es va fer a la Cellera de Ter. La jornada va partir d'un debat amb les diferents associacions professionals culturals de Catalunya que es van reunir al Teatre del Centre Cultural Parroquial de la d'aquesta població: l'Associació de professionals de la gestió cultural de Catalunya, l'Associació de Professionals del teatre per tots els públics de Catalunya, l'Associació de professionals de la dansa de Catalunya, l'Associació de professionals del circ de Catalunya, l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya, l'Associació Professional de Músics de Catalunya – Musicat, la Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya, Les Companyies d'Arts Escèniques Professionals de Girona – CAEP, l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura – ACEIEC. Els representants de cadascuna de les associacions van oferir un diàleg sobre l'actualitat del sector cultural i artístic a Catalunya i van presentar les línies futures d'actuació. La conversa es va aprofundir amb un dinar- networking amb el públic assistent.

Durant el seminari es va comptar també amb exemples de projectes locals d'èxit, com ara el projecte FADE Mostra d'Art Digital i el Centre de creació cultural Can Clos de la Cellera de Ter i Nectar Rural Co-working and Co-living que van exposar el seu treball de dinamització cultural al territori.

La jornada va cloure a la tarda amb els tallers "Eines per la creació de nous públics a l'entorn dels equipaments d'àmbit local" i "Eines per la comunicació d'accions culturals i artístiques locals en l'àmbit local."

La pròxima sessió serà el dia 29 de juny i es parlarà sobre "Les noves connexions de la cultura: talent creatiu i diàleg amb altres sectors estratègics"

El propòsit del projecte és millorar la professionalització del sector, establir una xarxa de col·laboració entre els agents i generar nous projectes o productes que millorin l'oferta cultural creativa al territori.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i la consellera de Cultura a l'ens comarcal, Raquel Reyner, han valorat molt positivament la bona acollida que han tingut les activitats que s'han organitzat del projecte "SelvaCultura, connectant talent creatiu i territori". En aquest sentit, ambdós responsables polítics han destacat que des de les primeres accions "ens estem adonant que hi ha un gran interès per aquest àmbit i estem molt satisfets de l'aposta que s'ha fet des del Consell"

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i s'ha impulsat dins la línia de treball en l'àmbit cultural creatiu iniciada fa dos anys pel Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural creatiu.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/73107_-eminariamble-principal-a-ociacion-profe-ional-deculturadecatalunyaenelmarcdel-elvaculturaalacelleradeter-1.htm