logo
Imprimir
12-06-2018 | 16:22hs
•OPINIó

Antibiòtics respectuosos amb el medi ambient

Els investigadors, després de 5 anys d'assajos, han aconseguit el desenvolupament d'un antibiòtic que es desintegri després del seu ús medicinal i ja no estigui actiu

Científics de la Leuphana University Lüneburg estan treballant en el desenvolupament d'antibiòtics tant per a humans com per a animals, que quan s'excreten resultin respectuosos amb el medi ambient.

Els investigadors, després de 5 anys d'assajos, han aconseguit el desenvolupament d'un antibiòtic que es desintegri després del seu ús medicinal i ja no estigui actiu. Per a això, van haver de conèixer la molècula molt bé. Perquè l'ingredient actiu es descompongui, ha de ser desestabilitzat com enllaços químics intel·ligents que, per exemple, romanen prou estables a la sang, però es desintegren després del seu pas pel cos.

Una empresa lligada a Leuphana ja ha sol·licitat una patent per als nous ingredients actius. Fins ara s'han desenvolupat ingredients actius que funcionen en un tub d'assaig, però encara no en un medicament acabat. Busquen socis potencials en la indústria farmacèutica. Sigui benvingut aquest avanç i esperem que prosperi, ja que d'antibiòtics, tots prenem i de vegades estan en alguns aliments.
 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/72620_antibiotic-re-pectuo-o-ambelmediambient-1.htm