logo
Imprimir
11-06-2018 | 17:19hs
•LLEIDA

Fem Banda portarà a Lleida una de les millors bandes simfòniques, la Primitiva Setabense de Xàtiva, dins l’agermanament amb aquesta ciutat valenciana

El XV Festival Internacional de Bandes de Música reunirà a Lleida 8 formacions amb 500 músics, que es podran veure en concerts a l’Eix Comercial, a l’Auditori Municipal Enric Granados, als Camps Elisis i a Torres de Segre

El Festival Internacional de Bandes de Música Fem Banda, que organitzen l’Ajuntament de Lleida i la Banda Municipal de Lleida, arriba aquest any a la seva quinzena edició, amb un programa molt especial que tindrà la Banda La Primitiva Setabense de Xàtiva, una de les millors del món, com a cap de cartell. La trobada es celebrarà entre els dies 15 i 17 de juny amb la participació de vuit bandes amb uns 500 músics, i amb els concerts de carrer com a tret distintiu.

La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports, Montse Parra, ha destacat avui en la presentació del Festival el bon funcionament tant entre el públic com amb els músics del Fem Banda, que va néixer com una activitat lligada a les Festes de Tardor, però que fa quatre anys va fer un gir per convertir-se en un Festival Internacional i un concurs de Bandes. A més, té la singularitat d’estar obert també a altres poblacions del territori, com és Torres de Segre que enguany tornarà a acollir un concert a l’aire lliure dins del programa del festival, ha afegit Parra.

El director del Fem Banda, Amadeu Urrea, ha destacat la presència a Lleida de La Primitiva, que ha estat possible gràcies a l’agermanament amb Xàtiva, ja que és una banda de gran nivell, amb 100 músics, i que ha guanyat diversos concursos internacionals, com els de Kerkrade i València. Compartirà escenari amb un repertori comú amb la Banda Municipal de Lleida, que dirigeix el mateix Urrea, en el Concert Inaugural del Festival, que tindrà lloc aquest divendres a les 19.30 a la plaça Paeria. Sobre l’escenari hi haurà al voltant de 150 músics.

Dissabte 16, el dia fort del Festival, la Banda de l'Escola Municipal de Música d'Abrera oferirà un concert de benvinguda a les 11.00 a la plaça Paeria i a partir de les 11.30 es durà a terme una cercavila festiva amb la participació de tres bandes més que recorreran els carrers de l'Eix Comercial. La banda de Bordeus Les Sans Soucis, reconeguda a França com la millor banda d’animació popular, sortirà del carrer Sant Antoni i anirà fins a la plaça Paeria. La Banda Municipal d’Ejea de los Caballeros recorrerà l'altre extrem de l'Eix, entre Pi i Margall i la Paeria, a les 12.00, mentre que la Banda del Conservatori Municipal de Música de Barcelona prendrà el relleu a les 12.15 també en el tram de Sant Antoni a plaça Paeria, ha explicat el coordinador del festival, Josep Tous.

A la tarda, tindrà lloc el Concurs Internacional de Bandes Simfòniques a l'Auditori Municipal Enric Granados, a les 18.30. Hi participaran la Banda del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i la Banda de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. Les dues formacions hauran d’interpretar com a peça obligada “Vikings: The Legend”, del compositor ampostí Lionel Beltran-Cecília, que també formarà part del jurat juntament amb Salvador Brotons i Joan Pere Roselló.

A les 20.30 es celebrarà al mateix Auditori el concert d'entrega de premis del concurs Instrumental, amb la participació novament de la Banda La Primitiva Setabense de Xàtiva, que farà a Lleida l’estrena de la seva nova producció “Xàtiva-1939. El Guernica Valencià”, de David Penadés.

Paral·lelament, durant la tarda de dissabte també es celebraran més concerts a l'aire lliure amb Blai Band, de Sant Boi de Llobregat, i la Banda Municipal d’Ejea de los Caballeros a la plaça Paeria, i novament Les Sans Soucis a l’església Mare de Déu de l’Assumpció d’Artesa de Segre, a les 18.30. El regidor de Cultura de Torres de Segre, Francesc Casals, ha agraït a l’Ajuntament de Lleida i l’organització del Festival que comptin amb Torres de Segre per participar en aquesta festa de la música de banda.

El fi de festa serà diumenge 17 als Camps Elisis, amb el recital Marxem”, a partir de les 11.00, amb la participació de Blai Band, la Banda de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, La Primitiva Setabense de Xàtiva i Les Sans Soucis. Serà aleshores també quan es farà entrega dels premis del Concurs d’Arts Plàstiques, que s’organitza en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià entre centres educatius del territori. Tots els actes del festival són d'entrada gratuïta.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/72523_fembandaportaraalleidaunadele-millor-bande-imfonique-laprimitiva-etaben-edexativadin-lagermanamentambaque-taciutatvalenciana-1.htm