logo
Imprimir
30-05-2018 | 17:38hs
•POLíTICA

Rebuig d'ERC als pressupostos de Blanes

Els republicans asseguren que queden "molt lluny del model d'autogestió i participació ciutadana" que defensen

ERC ha decidit votar que no als pressupostos proposats per l'equip de govern de Blanes. L'assemblea de la secció local i el grup municipal d'Esquerra es van reunir ahir i van acordar rebutjar els comptes perquè són "uns pressupostos que es troben molt lluny del model d'autogestió i participació ciutadana que defensem".

Els republicans critiquen que es tracta d'uns pressupostos que "demostren que lluny de governar d'una manera oberta i responsable, són un cop més l'exemple de la manca de capacitat del PSC per arribar a acords si no és per fer el mateix de sempre o per fer-ho encara pitjor".

A través d'un comunicat, la formació critica que la proposta que els ha fet arribar el PSC mostra "una resolució de problemàtiques socials que, malgrat certs augments de partides, no augura més que un cert continuisme que caldria controlar de ben a prop perquè no sigui un cop més una xifra escrita de la qual no s'executa ni una tercera part".

Els republicans critiquen l'endarreriment de la proposta dels comptes, que ja van ser presentats i posteriorment retirats a l'anterior ple per manca de suports, i denuncien que "la manera de procedir del PSC, com ha intentat sumar vots i la seva actitud real ens situen en un moment crític".

Així, critiquen que els socialistes no van negociar abans del ple d'abril i que ara, en tenir un nou termini per fer-ho, "les aportacions noves han estat mínimes" i "vergonyoses".

Afegeixen que "el PSC no ha presentat cap proposta nova" i que "no s'ha dignat ni a donar resposta a cap de les propostes fetes pel nostre grup municipal".

"Les mesures proposades, més que no pas un llistat de motius, les enteníem com una exposició de voluntats. Propostes com ara augmentar la pressió fiscal per als grans tenedors d'habitatges, o incorporar mesures fiscals en benefici de la construcció real d'una bossa d'habitatges de lloguer social, o encara fer realitat les sancions als bancs i entitats propietàries de pisos
buits al nostre municipi. Hem proposat uns pressupostos participatius, realistes, aprenent d'antics errors, acompanyats d'una reglamentació que els faci reals i efectius", apunten, i critiquen que després del pacte de transparència signat amb Ciutadans, "al nostre grup municipal només li han donat com a resposta el silenci".

"La proposta inalterada del PSC manté coses bones i dolentes, però el que no podem és votar ni a favor ni abstenir-nos davant d'aquesta manca de voluntat negociadora i el que trobem encara pitjor, davant del silenci o les poques ganes de fer", assenyalen.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/71571_rebuigdercal-pre-upo-to-deblane--1.htm