logo
Imprimir
15-05-2018 | 21:54hs
•ESPORTS

Girona serà l'escenari del retorn de la selecció catalana femenina absoluta de bàsquet després de sis anys

El Pavelló Municipal Girona-Fontajau acollirà divendres 25 de maig el partit amistós entre Catalunya i Montenegro

El Pavelló Municipal Girona-Fontajau acollirà divendres 25 de maig, a les 21 h, el partit entre les seleccions de Catalunya i Montenegro de bàsquet femení. Aquest encontre significarà el retorn a les pistes de la selecció catalana femenina absoluta de bàsquet després de sis anys del darrer partit que va disputar.

L'amistós entre Catalunya i Montenegro coincideix amb el fet que Girona ostenta aquest 2018 la Capitalitat del Bàsquet Femení. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha ressaltat la importància de treballar per l'esport femení i ha agraït la tasca conjunta que es fa des de les administracions i les federacions, com la de bàsquet, per fer-ho possible. "Per nosaltres hi ha dues prioritats: l'esport base i l'esport femení i cal dir que a Girona hi ha un idil·li amb el bàsquet i, sobretot, amb el bàsquet femení, que s'ha consolidat enguany amb la Capitalitat", ha explicat.

Madrenas ha mostrat la seva satisfacció "doble" per acollir el retorn de la selecció catalana a la ciutat, ja que permetrà "reivindicar les seleccions catalanes i reivindicar l'esport femení". Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, ha agraït el paper de l'Ajuntament de Girona per les "facilitats" que ha donat a l'entitat per programar activitats com el partit de la selecció, del qual se sent "molt satisfet".

En el partit contra Montenegro, Catalunya estarà dirigida per Fabián Téllez, al costat de Bernat Canut i Ricard Daura, i l'exjugadora i excapitana de l'Spar Citylift Girona, Noemí Jornada, en serà l a delegada. La capitana de la selecció catalana absoluta el proper 25 de maig serà la jugadora de l'Spar Citylift Girona Núria Martínez i l'equip comptarà amb jugadores gironines com Queralt Casas (Basket Landes) i Georgina Bahí (Cadí La Seu) i amb jugadores de l'Spar Citylift Girona com Rosó Buch.

L'últim partit de la selecció catalana femenina absoluta es va disputar el maig del 2012 a Galícia en el marc de la 5a Copa de les Nacions de Basquetbol Femení. Llavors, Catalunya es va proclamar campiona d'aquesta competició després de superar la selecció gallega a la final. Pel que fa a partits amistosos internacionals, com el del proper divendres 25 de maig davant la selecció absoluta de Montenegro, per trobar el darrer antecedent cal remuntar-se a l'any 2005, on Catalunya es va enfrontar a Cuba en un partit celebrat a Badalona. Posteriorment, i en el marc de la Copa de les Nacions de Basquetbol Femení, la selecció catalana femenina absoluta també va competir contra rivals internacionals com Portugal al 2008 a Santiago de Compostel·la o Lituània al 2010 a Durango; amb victòria catalana en tots dos enfrontaments.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/70375_girona-erale-cenaridelretorndela-elecciocatalanafemeninaab-olutadeba-quetde-pre-de-i-any--1.htm