logo
Imprimir
14-05-2018 | 15:10hs
•LA SELVA

Santa Coloma reviu la revolta dels Segadors

El tret de sortida va ser un pregó de Quim Torra llegit pel seu germà Pere

Els segadors de Santa Coloma de Farners s'han tornat a aixecar en revolta aquest cap de setmana, en la tretzena edició d'una cita que recorda un dels fets històrics més importants que ha viscut el poble: l'episodi que va donar inici a la Guerra dels Segadors. Des de divendres i fins ahir, recreacions històriques dels fets de la primavera del 1640 i la batalla de Riudarenes, a més de visites teatralitzades han estat algunes de les activitats pensades per reviure la història colomenca.

La cita tenia aquest any un protagonista que, tot i la seva absència, va acaparar l'atenció. El presidenciable Quim Torra, nascut a Blanes però molt vinculat a Santa Coloma, havia de fer el pregó divendres al vespre, però l'anunci de la seva candidatura a la presidència de la Generalitat va fer canviar els plans. Així, finalment va ser Pere Torra, el seu germà, l'encarregat de llegir el pregó, en què va ressaltar l'enfrontament del poble a les tropes de Felip IV i la posterior crema del poble. Després del tret de sortida oficial, la Festa de la Revolta va seguir amb la presentació de la cervesa artesana Falç i la creació d'un judici d'un bandoler, a més d'un sopar popular.

La Festa de la Revolta va continuar dissabte i diumenge amb gegants i cercavila amb la colla Gegantera de Santa Coloma, glosses improvisades o el campament Segador. Els més petits també van trobar espectacles i jocs especialment per a ells, i el punt final el van donar els Trabucaires d'en Serrallonga i de Cassà de la Selva.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/70270_-antacolomareviularevoltadel-egador--2.htm