logo
Imprimir
11-05-2018 | 15:55hs
•ACTUALITAT GIRONA

'Les mil i una flors' portarà l'essència dels palaus nassarites als Banys Àrabs per Girona, Temps de Flors

L'entitat financera BBVA participa en el festival decorant aquest espai i esdevé el principal patrocinador de la mostra un any més

Els Banys Àrabs es convertiran en un palau nassarita amb el projecte "Les mil i una flors", que es podrà veure en el marc de Girona, Temps de Flors, del 12 al 20 de maig. L'entitat financera BBVA és, un any més, el principal patrocinador de l'esdeveniment i ha participat en el muntatge del projecte amb la implicació de més de 200 persones treballadores.

Durant la presentació de l'espai d'aquest matí, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha posat en valor "la col·laboració entre administració i món privat, al costat del talent i de les persones". "És motiu d'alegria poder estar aquí, als Banys Àrabs, un dels llocs més emblemàtics de Girona i m'atreviria a dir de Catalunya, amb un artista del nivell de Jordi Albà i una col·laboradors lleials com el BBVA que ajuden a fer que la ciutat pugui lluir espectacular aquests dies", ha assenyalat.

El personal de BBVA han participat activament en el projecte des de la fase d'estudi fins a l'elaboració final. D'entrada, l'equip de la zona de Girona, encapçalat pel seu director, Quim Soler, va començar a treballar amb l'artista tan bon punt va acabar la passada edició de 'Girona, Temps de Flors'. En l'evolució del projecte, els empleats de totes les comarques gironines han anat coneixent els detalls i, fins i tot, van participar d'una acció interna per poder posar-li nom. Per tant, "Les mil i una flors" és anomenat així a iniciativa dels mateixos empleats. Uns treballadors del banc, que a més s'impliquen durant la setmana prèvia fent la tasca principal: la decoració. Així, 200 voluntaris empleats de BBVA a les comarques gironines decoren els Banys Àrabs, refermant que el voluntariat i la implicació personal és un dels trets més característics de l'exposició de flors.

Sobre aquesta participació activa dels empleats, Xavier Llinares, director territorial de BBVA a Catalunya, ha afirmat que es demostra que "l'equip de Girona sent que és part de la festa i així ho vivim tots". Llinares ha manifestat "l'orgull de formar part un any més de Girona, Temps de Flors", i ha emmarcat la col·laboració en la "voluntat de proximitat, d'estar prop del territori, de les entitats i de la gent".

En el projecte "Les mil i una nits", l'artista Jordi Albà s'ha inspirat en la decoració dels palaus nassarites. En el muntatge dels Banys Àrabs s'han utilitzat gairebé 3.000 flors i plantes que s'han dividit en les tres sales que formen part del projecte. En la primera, la sala central, hi predomina el blanc amb roses, assutzenes, lliris i gessamins d'aquest color. La sala següent està formada per delphiniums blaus i, l'última, és la sala taronja amb roses taronges i crestes de gall. "En el projecte hem jugat amb els tres colors i també amb l'aigua i les plantes aromàtiques, com la menta, la sàlvia, la farigola i el romaní", ha explicat Albà.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/70111_le-miliunaflor-portarale-enciadel-palau-na-arite-al-bany-arab-pergironatemp-deflor--1.htm