logo
Imprimir
24-04-2018 | 18:21hs
•POLíTICA

ERC vol que Blanes denunciï la criminalització dels CDR i de la protesta social

El grup republicà presenta una moció perquè el consistori rebutgi "les operacions de l'estat" contra els Comitès de Defensa de la República

El grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Blanes vol que el consistori denunciï i es posicioni "clarament en contra" de la criminalització dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i la protesta social. El grup presentarà al ple d'aquest abril una moció perquè l'Ajuntament de Blanes mostri el seu suport als comitès i rebutgi "les operacions de l'estat" contra la mobilització independentista.

La moció proposa que es consideri "una forma d'acció política absolutament legítima la protesta, les mobilitzacions, la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta, pròpia d'una democràcia madura".

En aquest sentit, el text que es votarà crida a denunciar i rebutjar "les operacions de l'estat que utilitzen els diferents cossos policials i instàncies judicials contra els Comitès de Defensa de la República vulnerant una vegada i una altra tots els drets civils i polítics dels ciutadans".

Així, un dels punts vol que l'Ajuntament de Blanes denunciï "la criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional" i es posicioni "a favor de la llibertat d'expressió, la llibertat ideològica i la llibertat de manifestació i la voluntat popular a favor del dret a l'autodeterminació i la construcció d'un país millor, des de baix i per a totes en forma de República"




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/68840_ercvolqueblane-denunciilacriminalitzaciodel-cdridelaprote-ta-ocial-2.htm