logo
Imprimir
24-04-2018 | 17:10hs
•ANDORRA

El Cos de Policia organitza un seminari sobre el terrorisme i els processos de radicalització

El seminari, realitzat en base a estudis acadèmics, l’ha impartit Juan Anton Mellón, que és catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de Barcelona

El Cos de Policia d'Andorra ha organitzat aquest matí el seminari "Intel·ligència i anàlisis estratègica. Índex de Radicalització".

El seminari, realitzat en base a estudis acadèmics, l’ha impartit Juan Anton Mellón, que és catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de Barcelona. En l’actualitat Mellón dirigeix el grup de recerca (GRIUB) centrat en diferents aspectes dels processos de radicalització, i en les mesures i polítiques públiques per contrarestar i combatre aquest fenomen; havent redactat informes al respecte per a administracions diverses tant d’àmbit local, provincial i estatal. Han assistit al seminari 115 persones procedents de diversos àmbits professionals (policia, justícia, col·legis d’advocats i psicòlegs, centres escolars, etc).

S’han estudiat, de manera detallada, els procediments de radicalització i els seus mecanismes. En particular s'ha incidit en els denominats indicadors de radicalització, l'estudi dels quals, pot permetre la detecció precoç d’aquests processos. Igualment, s'han analitzat els avanços en matèria de contrarradicalització i quines mesures poden ser concebudes i desenvolupades per fer front a aquests processos. El Cos de Policia ja fa anys que compte amb un grup dedicat a les activitats terroristes que s’està reforçant i especialitzant per fer front als reptes actuals.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/68825_elco-depoliciaorganitzaun-eminari-obreelterrori-meiel-proce-o-deradicalitzacio-2.htm