logo
Imprimir
12-04-2018 | 22:36hs
•LLEIDA

La Paeria promou el desenvolupament de les inquietuds artístiques dels adolescents de Lleida

Avui se celebra la 33a Trobada de Teatre a Secundària, amb la participació de deu instituts, la XVI edició del Secundària Rock i la gala d'estrena dels curtmetratges de Palma Produccions

Els joves de Lleida tenen avui una gran ocasió per mostrar els seus millors talents artístics i gaudir de la feina dels seus companys en camps com el teatre, la música rock i la creació audiovisual, gràcies a diferents trobades promogudes en col·laboració amb la Paeria i que comptaran amb molta participació del jovent de la ciutat.

La primera cita ha començat aquest matí al Teatre Municipal de l'Escorxador, on té lloc la 33a Trobada de Teatre de Secundària de Lleida, amb la presència d'un total de 10 centres d'Alcarràs, Bellpuig, Cervera, Lleida, Sort i Tàrrega i el suport també de l'Aula Municipal de Teatre. La jornada, que també es perllongarà demà, acull la representació de deu espectacles, produïts tots ells pels mateixos alumnes.

Així en aquesta activitat, que organitza el Seminari de Teatre de Secundària de les Terres de Ponent i l'Ajuntament de Lleida, avui s'hi pot veure "El joc del misteri", una comèdia negra representada per alumnes de l'Escola Fedac-Godots Teatre; "Males interpretacions", una comèdia a càrrec dels alumnes de l'Institut d'Alcarràs; "La azotea de los fracasos", un drama amb tocs de comèdia creat per estudiants de l'Institut Guindàvols; "Reflexoteràpia i més", un espectacle basat en El Tricicle que han elaborat els nois i noies de l'Institut La Segarra, de Cervera; "Camises blanques", un drama representat per estudiants de l'institut Pla d'Urgell de Bellpuig; "El despertar de la primavera", un musical dels alumnes del centre Ondara de Tàrrega.

Per demà quedaran les representacions de "Chicago", una comèdia musical que representaran els estudiants de l'institut Josep Llanosa; "Flors, abelles i conills", una altra comèdia, a càrrec dels joves de l'institut Antoni Torroja de Cervera; "Estem penjats!", per part dels nois i noies de l'institut Hug Roger III de Sort; i, per últim "Luces de Rockemia", que ha anat a càrrec d'alumnes de l'Institut Màrius Torres de Lleida.

Les representacions dels adolescents es completen amb diverses sessions a càrrec de l'Aula Municipal de Teatre: una performance a càrrec del professor Jaume Belló; una demostració de dansa urbana de Xavi Blanco (Dancescape); i una sessió de formació on la Mercè Ballespí explicarà el funcionament de l'Aula i el cicle de formació de grau superior que imparteix.

Secundària Rock

Aquesta tarda el Cafè del Teatre de l'Escorxador acollirà la setzena edició del Secundària Rock, una mostra de la música rock que fan les bandes creades per alumnes d'instituts de la ciutat. La trobada els hi ofereix la possibilitat de recrear en una actuació en directe amb públic de la seva edat les composicions que assagen a les aules de música.

Enguany, és obligatòria la interpretació d'alguna peça de Michael Jackson, mentre que la segona cançó a tocar és de lliure elecció. Un cop concloses les actuacions, s'interpretarà un tema conjunt de cloenda, la cançó "Sóc de l'oest de Catalunya", de David Esterri. L'alumnat que participa en la mostra, que té un caràcter festiu i no competitiu, és convidat a assistir a una Master Class, que aquest any impartirà Alfons Enjuanes, que parlarà de la influència del jazz en la música actual.

Participen en la trobada els col·legis Episcopal i Maristes Montserrat i els instituts Canigó, d'Alpicat, La Mitjana, Manuel de Montsuar, Màrius Torres, Ribera del Sió, Ronda, Samuel Gili i Gaya i Torrevicens.

Paral·lelament, es convoca un concurs de cartells entre alumnes de Secundària per elegir el dibuix del cartell que anunciarà el certamen. Aquest any l'ha guanyat Sory Diarrà, de l'Institut Josep Lladonosa.

Palma Produccions 2018

Els joves de Lleida també tenen ocasió de demostrar el seu talent en el món de la creació audiovisual gràcies al projecte Palma Produccions, que també viu aquest vespre la seva gala d'estrena. Més d'un centenar de joves de 13 a 25 anys mostraran avui els 11 curtmetratges que han creat dins d'aquest projecte que impulsa el departament de Joventut de l'Ajuntament de Lleida per donar suport al talent jove audiovisual.

Es tracta d'un projecte educatiu pel temps de lleure que facilita als joves amb inquietuds per la creació audiovisual que puguin expressar les seves vivències i experiències mitjançant el rodatge d'un curtmetratge o documental amb suport professional. Durant el procés, els joves aprenen a fer el guió, la posada en escena, la direcció, a fer de càmeres, interpretar personatges i la resta de tasques necessàries en una producció audiovisual, sota la supervisió del professional que fa de guia, aporta el material audiovisual i també s'encarrega de l'edició. Aquest any els professionals del món audiovisual que han donat suport al projecte són l'Óscar Sánchez de Nurosfera, el Jordi Pla i el Jose Berges de Paranoide Films.

A més de l'estrena en pantalla gran, en format de gala que parodia els premis Oscar de Hollywood, tots els curts queden després per la seva posterior difusió al canal que la Paeria té a la xarxa social YouTube. El projecte Palma Produccions es va iniciar l'any 2009 i ha permès la producció de més de 70 curtmetratges amb la participació d'uns 700 joves.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/67885_lapaeriapromouelde-envolupamentdele-inquietud-arti-tique-del-adole-cent-delleida-2.htm