logo
Imprimir
11-04-2018 | 23:21hs
•CATALUNYA

Protecció Civil tanca l'Alerta de l'INUNCAT un cop els cabals del riu comencen a descendir

Durant el temporal d'intensitat i acumulació de pluja, vent i fort onatge el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 361 trucades

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzada l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT un cop els cabals dels rius i rieres a les comarques interiors de Girona, Osona i Vallès Oriental han començat a descendir i a entrar progressivament en fase de normalitat després dels increments durant el dia d'avui. Amb tot, Protecció Civil manté el Pla INUNCAT en fase de Prealerta perquè els cabals, tot i que no presenten perill en aquests moments, encara són elevats a molts àmbits. El cabal dels rius i rieres a les comarques indicades s'ha incrementat avui com a conseqüència de les pluges registrades tant en les capçaleres com en els cursos mitjos, arribant en alguns casos a nivells d'alerta com en el Ter, i amb valors elevats també a la Muga, Fluvià, Congost i Tordera entre d'altres.

Segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua ACA, en aquests moments destaca el cabal del riu Llobregat al seu pas pel municipi de Castellbell i el Vilar on cal vigilar els accessos a la llera del riu i aigües avall fins al municipi de Martorell.

Durant el temporal d'intensitat i acumulació de pluja també s'han registrat ratxes de fort vent i fort onatge a tot el litoral. Conseqüència d'aquest temporal el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 631 trucades per incidències. Per comarques, les trucades s'han fet des del Barcelonès 35; Vallès Oriental 35; Osona 28; Vallès Occidental 26; Maresme 23; Anoia 16; Gironès 15; Solsonès 15; Noguera 14 i Alt Urgell 12. Per municipis, les trucades s'han fet des de Barcelona 20; Argentona 12; Badalona 9; Camarasa 9; Mataró 8; Les Masies de Voltregà 7; Jorba 7; Toses 7; Figueres 6; i Sabadell 6.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/67796_protecciociviltancalalertadelinuncatuncopel-cabal-delriucomencenade-cendir-1.htm