logo
Imprimir
08-04-2018 | 17:12hs
•LLEIDA

La bandera del poble gitano oneja al balcó de la Paeria

El Dia Internacional del Poble Gitano commemora el primer congrés de la comunitat romaní internacional, celebrat a Londres el 8 d'abril de 1971

La bandera de la roda de carro, senyal d'identitat de la comunitat romaní disgregada per tot el planeta, oneja avui per primera vegada de manera oficial al balcó de la Paeria, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano.

El ple de l’Ajuntament de Lleida va aprovar aquesta iniciativa per donar visibilitat al col·lectiu gitano de Lleida, amb una llarga trajectòria cultural i social a la ciutat.

De fet, l'any passat la Paeria va atorgar una placa al mèrit cultural a l'Associació Cultural Gitana de Lleida i el seu president i fundador, Antoni Salazar Giménez, per la seva tasca en la promoció, manteniment i arrelament de la cultura gitana a Lleida i en la recuperació de rumbes i ‘garrotins’, així com pel seu treball en l'àmbit de la mediació per a la integració del poble gitano amb el català.

El Dia Internacional del Poble Gitano commemora el primer congrés gitano internacional, celebrat a Londres el 8 d'abril de 1971, on es van consensuar, entre altres, la bandera del poble gitano, el seu himne i el dia internacional. Actualment aquesta diada és motiu de celebració i difusió tant de la cultura gitana com de les demandes dels moviments socials gitanos.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/67467_labanderadelpoblegitanoonejaalbalcodelapaeria-1.htm