logo
Imprimir
04-04-2018 | 14:08hs
•BESALú, VILA COMTAL

Els besaluencs escolliran el destí de 50.000 euros del pressupost

L'Ajuntament de Besalú impulsa per primera vegada un procés de pressupostos participatius

L'Ajuntament de Besalú impulsa per primera vegada un procés participatiu per destinar una partida dels pressupostos als projectes que escullin els ciutadans. La iniciativa permetrà que els besaluencs decideixin el destí de 50.000 euros dels comptes municipals, primer presentant propostes i posteriorment, votant-les perquè les guanyadores s'executin l'any vinent.

Hi poden participar les persones que visquin o treballin a la vila, bé a títol individual, en grup o com a entitat, presentant propostes d'inversió que considerin necessàries per millorar Besalú. Les opcions es poden presentar entre el 9 i el 30 d'abril i poden anar des de la creació o la reforma d'algun equipament a millores en la senyalització o l'enllumenat o la compra de tecnologia que tingui en compte l'eficiència energètica o la reducció de la contaminació, per exemple.

Les úniques condicions que han de complir les propostes és que siguin una inversió d'interès públic, que donin resposta a una necessitat concreta, que siguin una qüestió de competència municipal, i tècnica i econòmicament viables. Les propostes han de ser valorades econòmicament, sense superar els 50.000 euros, i no poden ser subvencions o ajuts a entitats o col·lectius, ni estudis o anàlisis.

Les propostes es podran presentar físicament, omplint la butlleta de la campanya, i dipositant-la a les urnes que hi haurà a l'Ajuntament, a l'Institut Escola Salvador Vilarrasa i al Supermercat la Masia, o bé a través d'internet, quan s'activi el web de la campanya participativa.

Dilluns, a les 8 del vespre, la sala d'actes del consistori acollirà la presentació del procés de Pressupostos Participatius, i es recolliran propostes durant tot el mes. Es podran presentar físicament, omplint la butlleta de la campanya, i dipositant-la a les urnes que hi haurà a l'Ajuntament, a l'Institut Escola Salvador Vilarrasa i al Supermercat la Masia, o bé a través d'internet, quan s'activi el web de la campanya participativa.

Entre el maig i el juny es farà la validació tècnica de les opcions presentades, i a partir del segon semestre de l'any hi ha prevista una jornada participativa per prioritzar les propostes que passaran a la fase final de la votació.

La votació final serà a l'octubre, i les persones de més de 16 anys empadronades a Besalú abans de l'1 d'abril d'enguany hi podran votar, bé en línia o bé de forma física.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/67148_el-be-aluenc-e-colliranelde-tide50000euro-delpre-upo-t-2.htm