logo
Imprimir
01-04-2018 | 07:54hs
•ALT EMPORDà

Les dones fan el cim a l'equador del Festival Còmic

Els espectacles reben una gran acollida del públic que inunda de bon ambient les primeres jornades del Festival

El Festival Còmic de Figueres arriba a l'equador de la seva onzena edició després de viure tres jornades amb una àmplia participació de públic a tots els espais i qualitat en totes les actuacions.

Divendres el clown Godot (Rui Paixão) va inaugurar l'espai Citroën a la plaça Catalunya amb un espectacle d'intensa interacció amb els assistents, convidant-los a pujar a l'escenari a fer tot tipus de peripècies que havia maquinat prèviament el jove portuguès.

A l'Auditori Caputxins José Malaguilla, amb només un títol i un gènere teatral suggerit pel públic, va ser capaç de crear les històries més inversemblants i divertides. Els prop de 150 assistents van quedar admirats amb la ràpida i original improvisació de l'actor, que demà repeteix al mateix espai a les 19h. Els suïssos Starbugs Comedy, que actuaven per segona vegada al Festival, es van tornar a endur una efusiva ovació a La Cate amb el seu Crash Boom Bang.

Les dones s'apoderen del micro
Dissabte les dones han estat les principals protagonistes de la jornada, i és que si un do tenen Judit Martin, Maribel Salas, Patricia Sornosa i Yolanda Ramos és el de la paraula.

La nit d'Humor de Micro celebrada a La Cate s'ha guanyat el respecte i admiració per aquestes quatre artistes gràcies als seus enginyosos monòlegs i brillants improvisacions, com és el cas de la Judit Martin. Partint dels suggeriments del públic l'actriu ha demostrat el seu talent innat i mestratge en l'art d'improvisar construint una història plena de surrealisme, acció i diversió que ha deixat els assistents meravellats.

La Patricia Sornosa, humorista, actriu i dramaturga, ha sacsejat les consciències dels assistents amb el seu humor intel·ligent i reivindicatiu. La valenciana ha convertit el feminisme en la seva bandera i ha estat capaç de criticar obertament amb el seu estil combatiu la importància del paper de les
dones.

Per la seva banda, l'actriu i humorista vasca Maribel Salas, amb la seva divertida posada en escena, ha aconseguit connectar amb el públic amb la seva natural manera d'explicar anècdotes de la vida quotidiana de personatges famosos i cèlebres programes de televisió.

Per últim, l'estrella televisiva Yolanda Ramos, amb el seu humor càustic i corrosiu, ha fugit de tota convencionalitat amb un monòleg sense filtres que ha convençut els espectadors. L'actriu ha contagiat amb la seva particular filosofia de vida lliure de complexos.

Un viatge al passat en forma de cabaret musical
Les altres protagonistes del dia han estat The Feliuettes amb el seu Cobi, Curro, Naranjito, que de ben segur els presents avui a l'Auditori Caputxins tardaran a treure's del cap.

Les actrius i cantants Laia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau han fet viatjar en el temps l'espectador revivint cançons, anuncis, jocs i programes de televisió dels meravellosos anys 80 i 90. Talent teatral i musical en perfecta sintonia la d'aquest trio polifacètic que ha sabut donar forma i ritme a un cabaret absurd que ha interpel·lat el públic des del primer minut.

Vint-i-cinc anys reciclant i donant vida als pneumàtics
Els Chapertons no són mecànics però manipulen els pneumàtics millor que ningú. Aquest veterà i enginyós trio català ha estat capaç de fer riure el públic representant una infinita llista d'objectes fets a partir d'aquests inflables d'aire comprimit, com ara motos, bicicletes, ocells, mosques, elefants, toreros i tot allò que ni ens podíem imaginar.

L'espectacle Rodó, 25 anys ha repassat els millors gags de la llarga trajectòria d'aquesta companyia del Maresme que durant tots aquests anys ha creat un univers sense límits capaç de captivar a petits i grans.

El riure com a teràpia
La sessió de risoteràpia de la Mª Luz Lurbe tampoc ha faltat aquest any al Festival Còmic, convertint-se ja en un clàssic. Els participants del taller celebrat al Centre Cívic de la Marca de l'Ham han pogut comprovar la seva capacitat de transmetre una actitud positiva i optimista per afrontar el dia a dia. A partir de jocs i activitats treballades en grup ha alliberat tensions i ofert tres hores de bon rotllo i desconnexió.

Aquest diumenge la quarta jornada del Còmic començarà amb molt bon karma i humor amb el taller de Ioga del Riure d'Ananda Das (10h, escola Parc de les Aigües), seguirà amb el duet internacional Duo Full House i les seves acrobàcies culturals (17h, Espai Citroën) i Malaguilla tornant a fer malabarismes improvisant amb l'ajuda del públic (19h, Auditori Caputxins).

The Chanclettes, que ja ha esgotat entrades, tancarà el dia celebrant els seus 20 anys de trajectòria amb la sala La Cate plena de gom a gom (21h).

L'última jornada, dilluns 2 d'abril, acabarà a l'Antiga Presó de Figueres amb l'actuació de la companyia Impro Barcelona i l'espectacle titulat Todos a la Cárcel. Després es tancarà la programació amb el Debat que s'ha organitzat sobre la llibertat d'expressió i en el que participaran Valtònyc, Pablo Hasél, Cassandra Vera, Jordi Pesarrodona i Jair Domínguez.

Més informació a www.festivalcomic.cat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/66885_le-done-fanelcimalequadordelfe-tivalcomic-1.htm