logo
Imprimir
20-03-2018 | 17:09hs
•+ NOTíCIES

La Diputació de Girona tancarà el 2018 sense deute

Piñeira ha destacat que "tenir una economia sanejada i una estabilitat pressupostària ens permet fer algunes de les polítiques que impulsem, així com implementar algunes línies noves de subvencions o incrementar-ne d'altres

La Diputació de Girona aconseguirà tancar l'exercici 2018 havent liquidat el deute, segons s'ha donat a conèixer avui al matí en el ple del mes de març i que ha estat presidit pel vicepresident Miquel Noguer, davant l'absència per motius personals del president Pere Vila. En la sessió s'ha donat compte de la liquidació del pressupost general de la Diputació de Girona del 2017, de l'informe d'estabilitat pressupostària i de l'informe sobre inversions financerament sostenibles. "Preveiem tancar aquest exercici sense endeutament per part de la corporació", ha reconegut el portaveu de l'equip de govern, Albert Piñeira, que ha destacat que el que toca ara és "en funció del marc normatiu i pressupostari que tenim, veure que s'ha de fer amb aquests diners i quin és el marge que tenim per continuar transferint recursos als ajuntaments i continuar implementant polítiques en tots els àmbits, com fem ara".

En aquest sentit, Piñeira ha destacat que "tenir una economia sanejada i una estabilitat pressupostària ens permet fer algunes de les polítiques que impulsem, així com implementar algunes línies noves de subvencions o incrementar-ne d'altres. Tenim 4,5 milions d'euros més per transferir als ajuntaments a través del fons de cooperació local i cultural, i podem destinar més diners al Consell Comarcal o implementar noves polítiques en matèria d'acció social o d'habitatge, entre d'altres".

En el ple d'aquest matí s'ha aprovat la massa salarial del personal laboral de la Diputació de Girona i dels seus organismes dependents per a l'exercici 2018, per un import de 18.593.859,95€, amb el vot a favor del PDeCAT, ERC, PSC i IdS i l'abstenció de la CUP; el pressupost per a l'exercici 2018 del Consorci d'Arts Escèniques Salt-Girona, per un import de 326.000€ i amb l'abstenció de la CUP; els requisits bàsics de fiscalització i intervenció limitada prèvia per a despeses i obligacions sotmeses, aplicable als ens locals que s'adhereixin al servei d'assistència en control intern dels ens locals de la província de Girona; un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Cabanelles i José Oriol de Ribot Torrella per instal·lar un dipòsit d'aigua destinat a la intervenció en cas d'incendi forestal i servitud de pas; la modificació del Pla de serveis d'assistència en matèria de conservació del patrimoni natural; el projecte d'ampliació de la xarxa de vies verdes a les comarques gironines entre el Pirineu de Girona i la Costa Brava; l'acceptació de la delegació de la potestat expropiatòria de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis i de l'aprovació inicial de la relació de béns i drets afectats per l'expropiació forçosa; el Pla de Serveis d'assistència als municipis per a la gestió de cementiris i serveis funeraris, i les bases específiques reguladores per a la concessió de subvencions per al finançament de la programació estable professional dels equipaments escènics i musicals multifuncionals de les comarques de Girona.


En canvi, no ha rebut cap suport la proposta del grup de la CUP de crear una comissió de treball que, abans del final de l'estiu, faci una proposta per reduir el número d'assessors i les aportacions econòmiques que s'han de fer als diferents grups polítics de la Diputació. "El que demana aquesta moció ja es va fer a l'inici de la legislatura", ha explicat Piñeira, que ha afegit que "aquest equip de govern va fer un esforç de contenció significatiu en aquestes dues qüestions. De fet, és la legislatura en la qual l'àrea de presidència té una estructura de personal eventual més petita de la història, amb només dues persones. De personal eventual, n'hi ha d'haver, ja que hi ha determinades funcions de caire polític que no podem encomanar als tècnics. També es va fer un esforç per verificar de forma clara el control de tots els diners que s'aporten pel funcionament dels grups polítics. Aquests no van al partit, sinó al grup. L'esforç que s'ha demanat avui es va fer en el seu dia. Quan hi hagi una nova corporació s'haurà de redefinir".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/66038_ladiputaciodegironatancarael2018-en-edeute-1.htm