logo
Imprimir
20-03-2018 | 14:22hs
•LA SELVA

El president del Consell Comarcal de la Selva participa a l'acte d'inauguració de l'stupa del monestir budista de Santa Coloma de Farners

Les stupes són monuments espirituals que reflecteixen l'harmonia i la perfecció dels principis universals

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va participar dissabte al matí a l'acte d'inauguració de l'stupa del monestir de la comunitat budista Samye Dzong, a pocs quilòmetres de Santa Coloma de Farners. Juntament amb Balliu varen assistir-hi més de 200 persones entre familiars, socis, simpatitzants, autoritats i representants d'entitats culturals, socials, comercials, veïns i amics del poble. Durant la cerimònia festiva hi van intervenir: l'abat del monestir escocès Samye Ling, Lama Yeshe Rinpoché; la directora dels centres Samye Dzong, Lama Tsondru, i l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí. Entre els assistents també hi havia els representants de les comunitats religioses del poble: mossèn Ramon Alventosa i representants de les dues mesquites i de la fe sikh.

Les stupes són monuments espirituals que reflecteixen l'harmonia i la perfecció dels principis universals. La funció de l'acte d'inauguració ha estat apropar la comunitat budista de Santa Coloma amb veïns.

El monument inaugurat mesura 7,8 metres d'altura. S'alça sobre un altar que s'estreny en cercles i quadrats fins que culmina en una figura que representa Buda.

Durant l'acte també es va fer una cerimònia budista Riwo Sang i una actuació castellera a càrrec dels Castellers de les Gavarres, entre altres activitats.

Jornades de portes obertes

El monestir budista Samye Dechi Ling va ser fundat l'any 2012 a la casa noucentista de can Toni Mola, que data de l'any 1905. Anteriorment, es feien retirs al centre budista ubicat a la Fradera- el Rossell creat l'any 1997. Actualment, el monestir colomenc és l'únic del país on hi viuen cinc monjos i monges occidentals ordenats. A la comunitat també hi resideixen practicants laics. «La pràctica budista et porta a la interiorització i el que ens agradaria és obrir-nos i donar-nos a conèixer al poble», destaca Ani Kunga Lhamo.

Per això, tot i els cursos que ja realitzen de pràctica i difusió de l'ensenyament budista, tenen previst fer dues jornades de portes obertes al monestir -l'11 de maig i el 2 de juny- per fer més pròxima la seva fe religiosa i forma de vida.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/66011_elpre-identdelcon-ellcomarcaldela-elvaparticipaalactedinauguraciodel-tupadelmone-tirbudi-tade-antacolomadefarner--1.htm