logo
Imprimir
16-03-2018 | 17:21hs
•+ NOTíCIES

Europa es manté com la millor regió per a la internacionalització de les empreses espanyoles segons l'ICIE 2017

CaixaBank analitza els principals indicadors de 67 països i proporciona la informació a les empreses clients en www.caixabankresearch.com, de manera gratuïta

CaixaBank ha publicat la segona edició de l'Índex CaixaBank per a la Internacionalització Empresarial (ICIE 2017), que analitza els principals aspectes que determinen la decisió de les empreses espanyoles d'internacionalitzar el seu negoci en un determinat país.

Segons l'ICIE 2017, els països d'Europa Occidental són novament els que presenten les condicions més favorables per a la internacionalització de les empreses espanyoles. En conjunt, són països més pròxims a Espanya, amb un marc administratiu i legal molt desenvolupat, una força laboral bé preparada, un poder adquisitiu significatiu i un entorn financer i institucional sòlid, entre altres molts aspectes positius. Concretament, entre els 10 primers països del rànquing ICIE, hi ha 8 de la regió d'Europa Occidental. Per països, el Regne Unit es manté com el millor país per a la internacionalització de les empreses espanyoles, pràcticament empatat amb els Estats Units i França.

Amèrica, en conjunt, constitueix la segona regió en què és més fàcil la internacionalització de les empreses espanyoles, encara que a una distància significativa d'Europa Occidental (a excepció dels Estats Units). Mèxic i el Brasil, les dues economies més importants de Llatinoamèrica, s'emplacen en una alta posició del rànquing (14 i 22, respectivament). En el cas del Brasil, més enllà de les dificultats a què s'enfronta l'economia, la presència d'un elevat nombre d'empreses espanyoles és un element que la segueix fent relativament atractiva.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/65716_europae-mantecomlamillorregioperalainternacionalitzaciodele-empre-e-e-panyole-egon-licie2017-2.htm