logo
Imprimir
14-03-2018 | 19:12hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro, epicentre de l'Erasmus

La localitat del Baix Empordà acull a partir de demà i fins diumenge la reunió anual de l'Erasmus Student Network, amb gairebé un miler d'alumnes

A partir de demà i fins diumenge el municipi de Platja d'Aro es convertirà en el nucli neuràlgic de l'Erasmus. Així, joves d'arreu d'Europa, representants de més de mig miler de seccions locals que formen l'Erasmus Studient Network (ESN), s'aproparan a la localitat baix-empordanesa per participar a la Annual General Meeting (AGM), un esdeveniment que congregarà gairebé mig miler d'estudiants de tot Europa i que fins ara només s'ha celebrat tres vegades a l'Estat espanyol: la primera, a Lugo (2002); la segona, a Granada (2012), i enguany a la localitat platjarenca.

Amb el temps, la trobada s'ha erigit com un esdeveniment clau, una cita anual indispensable pels voluntaris que dia rere dia fan arribar des de Brussel·les, on hi ha la seu central de l'organització, els valors i el treball social que s'amaguen rere les seves sigles. En definitiva, Platja d'Aro acollirà durant aquests dies el moment de l'any en què es fa balanç del curs acadèmic, s'estableixen les línies estratègiques a seguir durant els següents mesos o s'escull la Junta Internacional, l'òrgan gestor cabdal de l'organització.

En aquesta edició, a més, l'esdeveniment també inclourà una sèrie de debats i votacions que podrien redefinir de dalt a baix l'estructura interna de l'organització i els seus principis de funcionament. Aquest fet podria resultar transcendental i podria suposar que aquesta sigui la darrera AGM tal com l'hem conegut fins ara.

Primera trobada a Catalunya

Un grup de membres de diferents seccions espanyoles, des de Sevilla a Barcelona passant per Huelva o Extremadura, van decidir intentar la trobada d'enguany a la Costa Brava, on disposaven de contactes. Tot i que els preparatius es van efectuar amb un temps rècord, el projecte va assolir el suport de les seccions espanyoles i la candidatura platjarenca, molt diferent de la de les últimes seus -Milà, Varsòvia o Ankara-, va obtenir una gran acceptació durant l'assemblea d'ESN feta a Berlín.

Des d'aquell moment fins ara, l'equip no ha parat de créixer i treballar. Durant aquest recorregut, el projecte ha comptat amb el suport institucional, logístic i econòmic de l'Associació d'Empresaris Castell Platja d'Aro S'Agaró (ADEM), l'Ajuntament de Platja d'Aro, el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i la representació de la Comissió Europea a Barcelona. A més, també ha resultat crucial l'aportació de patrocinadors com Coca-Cola, Verse, Spotahome, SIELE o Recruiting Erasmus.

El programa

El tret de sortida de l'Annual General Meeting tindrà lloc aquest dijous a la tarda, moment en el qual els carrers de Platja d'Aro s'ompliran de color, banderes i multiculturalitat amb l'anomenada 'Flag Parrade'. A l'estil dels Jocs Olímpics, les delegacions de cada país desfilaran pels carrers de la ciutat fent gala de les seves ensenyes, els seus colors nacionals i els seus càntics de festa típics.

Aquest esdevindrà el punt de partida d'un programa on les sessions plenàries tindran el protagonisme principal. Ara bé, la tarda de dissabte s'haurà de reservar a una altra activitat, el tradicional Infomarket. Amb els anys, aquesta iniciativa s'ha convertit en una de les principals fires d'educació internacional i mobilitat de tot Europa, en la qual fins i tot els serveis de promoció turística nacionals, regionals i locals fan acte de presència a través dels representants de les seccions, que difonen el seu material promocional.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/65550_platjadaroepicentredelera-mu--1.htm