logo
Imprimir
10-03-2018 | 20:30hs
•LLEIDA

Els fotògrafs de natura es reuneixen aquest cap de setmana a Tremp

El municipi acull el segon festival Photo Terra, una cita amb sortides, tallers i conferències de fotògrafs de renom

Tremp acull aquest cap de setmana la segona edició del festival Photo Terra, un punt de trobada per als fotògrafs de natura. Una vuitantena d'especialistes en aquesta disciplina assisteixen a la trobada que organitzen AEFONA i Photologístics al Pallars Jussà i que inclou tallers, sortides a la natura i formació en diverses tècniques fotogràfiques amb la participació de noms com Andoni Canela, Enrique Mariscal, Irene Terrón o Joan de la Malla.

Entre els assistents hi ha dos fotògrafs col·laboradors de Girona Notícies, Albert Busquets i Vicente Esteva. Busquets destaca que el programa "realment és molt potent" i remarca la formació que estan rebent aquests dies, "amb ponències molt interessants" i l'adquisició de nous coneixements sobre diverses tècniques i eines per millorar la fotografia.

Una sortida nocturna va ser el tret de sortida a la cita aquest divendres, mentre que la jornada d'avui ha inclòs un taller de composició en paisatge, la conferència inaugural a càrrec d'Andoni Canela sobre la fotografia de la fauna salvatge i una xerrada amb Joan de la Malla en què ha exposat com fer servir la fotografia com a eina de conservació.

Pel que fa als tallers, n'hi ha hagut un de PhotoPills -una aplicació que es fa servir per a la fotografia nocturna, per exemple-, de vídeo, d'edició i guió. Els participants a la cita també han pogut aprendre com explicar històries des del camp o com fotografiar amb mal temps.

Després de la projecció de "El viatge de l'Unai", amb comentaris del mateix Andoni Canela, aquesta nit hi haurà més fotografia nocturna, amb dos tallers i una sortida.

L'ètica en la fotografia

Els tallers es reprenen demà al matí amb una sessió dedicada a la fotografia de paisatge, una a la fotografia amb filtres i una a la macrofotografia. Després serà el torn d'una sortida per fotografiar voltors i altres rapinyaires, amb Eugenio Martínez.

També hi haurà espai per a la reflexió sobre l'ètica en la fotografia de natura de la ma de Paco Membrives, de Montphoto, Pablo Bou d'AEFONA, Antoni Margalida de la Universitat de Lleida i Cristina Sánchez de SEO/Birdlife.

Fran Trabalón parlarà de la importància de la fotografia a l'hora de fer guies de natura i Jordi Peró convidarà els assistents a recórrer el Pallars Jussà amb la fotografia de natura.

Abans de cloure la trobada l'organització anunciarà el treball guanyador del concurs Videoterra.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/65211_el-fotograf-denaturae-reuneixenaque-tcapde-etmanaatremp-1.htm