logo
Imprimir
19-03-2018 | 14:07hs
•ALT EMPORDà

Garriguella es prepara per a la 21a Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà

La cita, un esdeveniment que porta unes 2.000 persones al poble, se celebrarà el 30 i 31 de març

Garriguella es prepara per a la 2a1 de la Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà, que se celebrarà coincidint amb la Setmana Santa. Amb els brunyols i la garnatxa empordanesos com a protagonistes, la cita tornarà els dies 30 i 31 de març. El regidor de Festes i Esports de Garriguella, Ernest Padern, destaca que és una fira "plenament consolidada i que va a més" amb dues dècades de trajectòria i una cita important per al poble, per la que poden arribar a passar unes 2.000 persones, i per això és clau la implicació de tothom.

"Entitats i veïns col·laboren activament en la fira, de la desena de parades de brunyols que hi ha, la majoria són obra de la gent del poble, i el mateix passa amb els cellers. A més hi ha veïns que ens ajuden a fer les vendes dels tiquets", apunta l'edil.

Divendres 30 l'esdeveniment arrencarà als jardins del Celler Trobat amb l'actuació de l'arpista local Emelyne Lobel, i seguidament el periodista i escriptor Sebastià Roig donarà el tret de sortida a la fira amb el pregó inaugural. Tot seguit hi haurà degustació de brunyols i garnatxa.

El dia fort de la fira, però, serà el dissabte 31. Durant tota la jornada es podran degustar tota mena de brunyols elaborats pels diferents col·lectius de la vila i garnatxes dels cellers locals i dels pobles veïns, a més de passejar i comprar pel mercat d'alimentació i artesania.

Adults i menuts podran gaudir d'activitats com una cercavila de gegants i grallers, un tast de vins i garnatxa dirigit per Julià Plana al celler Maset Plana o exposició de la col·lecció de samarretes blaugranes propietat de Carles Mir, de la P.B. Almogàvers Empordà. "La penya del Barça ha estrenat una seu social a la seu del Sindicat i allà es farà l'exposició, que és molt completa", indica Padern.

També hi hauria una batucada amb els tambors del Cap de Creus, sardanes amb la cobla La Principal de Garriguella i l'actuació castellera Els Vailets de l'Empordà. Una zona infantil amb inflables, llits elàstics i passejades en burro a càrrec de l'Ampa Joaquim Guifré i la presentació del llibre "Aeròdroms republicans de Girona, 1936-1939" completen el programa.

 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/65206_garriguellae-preparaperala21afiradelagarnatxaielbrunyoldelemporda-3.htm