logo
Imprimir
04-03-2018 | 20:40hs
•BESALú, VILA COMTAL

Bona afluència de públic en un 'Besalú, ciutat jueva' que es va consolidant

Els responsables de la cita cultural destaquen la resposta dels visitants a totes les activitats proposades

Un any més Besalú ha lluït amb tota l'esplendor el seu immens llegat jueu amb una nova edició del "Besalú, ciutat jueva". La vila comtal s'ha omplert aquest cap de setmana de visitants per gaudir d'una nova cita amb la història gràcies a un esdeveniment que combina les activitats lúdiques amb propostes culturals centrades en el patrimoni besaluenc.

La regidora de Turisme, Fina Surina, destaca la bona resposta a la cita, "una activitat que aposta per la cultura i de la que cada any estem més orgullosos". "Hem tingut molt bon temps fins aquesta tarda i totes les propostes tinguessin molts visitants. Hi ha gent que repeteix any rere any i això és positiu, perquè vol dir que el 'Besalú, ciutat jueva' ha arribat per quedar-se", subratlla, assenyalant la bona acollida de propostes que van sumant adeptes entre els amants del turisme cultural i la història.

La responsable de l'Oficina de Turisme, Lourdes Sibecas, també destaca l'acceptació de totes les activitats proposades per divulgar la història del municipi i la comunitat jueva. "En global totes han anat molt bé, era un any amb una oferta d'activitats molt completa des del punt de vista cultural, amb moltes opcions per endinsar-se en la història, amb una exposició, llibres i visites per palpar aquest passat", apunta.

I és que, com cada any, la cita ha ofert activitats per tot tipus de públic. Durant els dos dies, els carrers del nucli antic han acollit un mercat artesanal i visites guiades amb personatges del món jueu a càrrec de l'Oficina de Turisme, a més d'un taller de pa per a infants i un tast de vins caixer a càrrec del periodista i escriptor Salvador Garcia-Arbós.

Un dels punts forts del programa d'enguany és l'exposició "Mauthausen, Crònica Gràfica", cedida pel Museu d'Història de Catalunya, que s'ha pogut veure a Sant Julià i que ha estat molt concorreguda, assenyala Surina. En la seva inauguració, ahir al matí, hi van participar Dory Sonthheimer, que va parlar del llibre de les set caixes, en què relata la descoberta del passat de la seva família com a víctima del nazisme, i Carles Canet, director del documental "Memòries de l'infern", que recull el testimoni dels supervivents del camp d'extermini.

També en l'apartat cultural, destaquen la presentació del llibre "50 indrets jueus a l'edat mitjana" de Manuel Forcano i el concert del Col·lectiu Brossa i el cor Aglepta ahir a la tarda a la Sala Gòtica de la Cúria Reial, mentre que aquest matí ha sigut el torn de la presentació de l'auca "Besalú, ciutat jueva" elaborada pels alumnes de l'Institut Escola Salvador Vilarrasa.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/64615_bonaafluenciadepublicenunbe-aluciutatjuevaquee-vacon-olidant-2.htm