logo
Imprimir
27-02-2018 | 18:19hs
•POLíTICA

El que cal és el ple d'investidura, no un de consolació per Puigdemont

Granados lamenta que pels independentistes "sigui més important qui ha de dirigir TV3 que qui ha de ser el President de la Generalitat"

"El ple d'aquest dijous no és el Ple que voldríem, ja que l'únic ple que desbloquejarà la situació política catalana serà un ple d'investidura" ha explicat la diputada del grup Socialistes - Units per avançar, Eva Granados en una roda de premsa posterior a reunió de la Junta de Portaveus realitzada al Parlament aquest matí. Granados ha explicat que el ple de dijous és "un ple ordinari que només servirà per fer un debat sobre les propostes de resolució que els diferents grups polítics hem presentat".

En aquest sentit la diputada socialista ha explicat que el grup PSC-Units "esperem que el primer punt de la nostra resolució sigui votat a favor i per tant s'obri el termini perquè comencin a comptar els dos mesos per a realitzar una investidura". Granados ha lamentat el bloqueig en què es troba el Parlament des de fa dos mesos i s'ha declarat "sorpresa que Ciutadans no hagi fet un redactat que permeti la posada en marxa del rellotge". La portaveu socialista ha explicat que els socialistes "estarem atents sobre si voten o no afirmativament a la nostra proposta de desbloqueig aquells grups que es queixen de la situació de paràlisi que estem vivint".

A la proposta de resolució presentada, els socialistes també demanen que el Parlament manifesti que s'ha de produir una investidura com més aviat millor, que es doni peu a un govern estable i que, a partir d'aquest, s'aixequi el 155 i s'iniciï diàleg entre els governs de Catalunya i Espanya, així com amb totes les forces polítiques a Catalunya.

Preguntada per la proposta de presentar com a candidat a la presidència a Jordi Sánchez, Granados ha recordat que els socialistes "des del primer moment hem dit que és un error escollir algú que no pot exercir amb plenitud el càrrec pel qual se'l proposa" i s'ha mostrat sorpresa "pel mètode de negociació de Junts per Catalunya i ERC. Ens sobta no saber què volen fer amb Catalunya i que sigui més important qui ha de dirigir TV3 que qui ha de ser el President de la Generalitat" ha dit.

En referència a la polèmica oberta sobre el Mobile World Congrés, Granados ha fet "un crit a la responsabilitat dels que estan al capdavant de les institucions" i ha recordat a Ada Colau i Roger Torrent que "haurien de tenir una actitud institucional davant aquests tipus d'actes, doncs representen a tota la ciutadania no sols a qui els ha votat."




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/64220_elquecale-elpledinve-tiduranoundecon-olacioperpuigdemont-1.htm