logo
Imprimir
24-02-2018 | 17:41hs
•POLíTICA

Societat Civil Catalana reclama a Girona la reconstrucció de la fractura social catalana perquè Espanya es converteixi en un país referent a Europa

Enric Millo: "En democràcia ningú està per sobre de la llei, si això s'accepta es recuperarà la convivència i la pau social a Catalunya"

Societat Civil Catalana ha celebrat aquest dissabte a l'Auditori Palau de Congressos de Girona l'acte 'Diàlegs per a la convivència: units en la diversitat'. El debat, presentat pel periodista, Albert Castillón, ha comptat amb les intervencions de les periodistes, Anna Grau i Anna Balletbò; el portaveu de Lluires, Roger Montañola; l'advocat Manuel Ibarz; i el president de l'entitat, José Rosiñol; que han realitzat una anàlisi exhaustiva sobre la situació que s'està vivint a Catalunya; i el delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, que s'ha encarregat de clausurar l'acte.

Tots els ponents han coincidit que la societat catalana està més fracturada que mai i que cal prendre mesures per solucionar aquest gran problema com més aviat millor.

 

Enric Millo: "En democràcia ningú està per sobre de la llei, si això s'accepta es recuperarà la convivència i la pau social a Catalunya"

El delegat del Govern de l’Estat, Enric Millo, ha assegurat que "el respecte a la llei és la base de la democràcia" i que si aquest fet s'accepta "es recuperarà la convivència i la pau social a Catalunya". No obstant, ha advertit que "això no serà possible amb els representants actuals del secessionisme" perquè ja han demostrat que són partidaris d'actuar de manera "unilateral". Millo sosté que el futur de tots els catalans ha de passar per "la formació d’un govern plenament legal, lliure de causes penals i de delictes com la rebel·lió o la sedició".

A més, ha deixat clar que "el secessionisme ha trencat la lleialtat institucional" i que a causa de la crisi econòmica i a diversos casos corrupció va decidir impulsar un procés rupturista la solució del qual passava per "assenyalar a l'Estat com a culpable" de la situació que s'estava vivint i per "la celebració d'un referèndum".

El relació a les declaracions realitzades pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, ??Enric Millo ha lamentat que realitzés un discurs "a la casa de la llei" en el qual es va dedicar a "insultar a tots els que hi eren presents". El delegat del Govern ha assenyalat que Torrent "va desaprofitar una gran oportunitat per fer les coses bé" i que el ministre "no li va contestar" i li va donar, d'aquesta manera, "una lliçó de modals".

 

José Rosiñol: "Si aconseguim reconstruir aquesta situació de fractura social, Espanya pot convertir-se en el país referent en la Unió Europea"

El president de Societat Civil Catalana, per la seva banda, ha explicat que "Espanya té la característica que és el país més divers de la Unió Europea" i que el desafiament secessionista ens està "acomplexant com a país". En aquest sentit ha assegurat que "si aconseguim reconstruir aquesta situació de fractura social Espanya es convertirà en l'Estat membre referent a la Unió Europea".

A més ha destacat que Europa va aconseguir formar una unió política "sense guerra, va ser una unió de llibertat, de ciutadania, d'Estat de dret". Per tant, tot i que "el que passa en aquest moment a Catalunya és una onada de populisme", ha assegurat als ciutadans de Girona que no estan sols. "Teniu la solidaritat dels catalans constitucionalistes i del conjunt dels espanyols", ha assenyalat.

 

Anna Grau: "La fractura social és el resultat d'un fracàs per part del bloc secessionista"

La periodista Anna Grau ha explicat en el debat que porta 14 anys escoltant que és "una traïdora" i que els traïdors són els secessionistes perquè "són ells els que estan actuant al marge de la llei". Grau ha deixat clar que a fractura social és el resultat d'un fracàs per part del bloc secessionista i ha recordat que "els catalans ja estan a Europa, ja són ciutadans europeus".

 

Roger Montañola: "Per dur a terme qualsevol tipus de canvi cal respectar l'ordenament jurídic vigent"

El portaveu de Lliures, Roger Montañola, ha assenyalat que "l'obligació dels responsables polítics passa pel respecte a l'Estat de Dret i per generar empatia". Per tant, "per portar a terme qualsevol tipus de canvi cal respectar l'ordenament jurídic vigent".

A més ha recordat que va votar que sí al 9-N, però que "no es pot actuar de manera unilateral en un Estat democràtic". De fet, ha assegurat que en aquest moment "hi ha molts votants de partits independentistes que no són 100% separatistes" i ha admès que ara ja no creu en la independència perquè creu en "un món global".

 

Anna Balletbò: "TV3 és un instrument massa poderós com perquè el dirigeixi ?gent que no és responsable"

Anna Balletbò, per la seva banda, ha explicat que per entrar a la Unió Europea necessites la legitimitat democràtica i el principi de legalitat i que si no es compleixen aquestes dues condicions l'entrada no es negocia. També ha destacat que "els empresaris catalans no poden competir a nivell internacional sense el certificat de la Unió Europea" i que uns 35.000 catalans que han obert comptes fora de Catalunya. Una xifra que li agradaria poder analitzar amb deteniment per comprovar "quants independentistes en formen part".

A més ha assegurat que el procés independentista únicament ha generat "enfrontament i discrepància" i que, en aquest sentit, "TV3 és un instrument massa poderós com perquè el dirigeixi ??gent que no és responsable".

 

Manuel Ibarz: "He format part de CiU, en el seu nom he defensat els interessos de Catalunya i ara em diuen traïdor"

L'advocat Manuel Ibarz ha recordat que fa uns anys va formar part de CiU i en el seu nom va defensar els interessos de Catalunya. "Ara em diuen traïdor", ha assenyalat. No obstant això, s'ha mostrat optimista de cara al futur: "Si en aquella època podíem compartir un mateix objectiu, per què no ho podem tornar a fer?".

D'altra banda, ha deixat clar que l'alcaldessa de Girona és "la mà dreta de Puigdemont i que no pot respectar la Constitució sinó es respecta a si mateixa".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/63985_-ocietatcivilcatalanareclamaagironalarecon-trucciodelafractura-ocialcatalanaperquee-panyae-converteixienunpai-referentaeuropa-2.htm