logo
Imprimir
21-02-2018 | 17:08hs
•POLíTICA

El Govern ha de trobar la fórmula perquè el seu error amb ATLL no el pagui la ciutadania de Catalunya

Jordi Terrades anuncia un seguit de mesures per tal de garantir que els responsables del bunyol del concurs de l'aigua n'assumeixin la responsabilitat i es referma en la necessitat de recuperar la gestió pública d'ATLL

El portaveu en matèria d'infrastructures del grup socialistes - Units per Avançar, Jordi Terrades, ha anunciat que tirarà endavant "totes les iniciatives parlamentàries que calgui perquè els responsables del que pot ser la pitjor pèrdua de la història de les finances públiques del país se'n facin responsables i n'assumeixin les conseqüències". Terrades es referia així a la sentència del Tribunal Suprem que s'ha conegut avui, que invalida l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), al desembre de 2012, a una societat encapçalada per Acciona.

Terrades ha insistit en "les nombroses ocasions en que vàrem advertir als llavors consellers, Andreu Mas-Collell i Lluis Recoder, i que fou president, Artur Mas, del bunyol que estaven fent, i de les gravóissimes conseqüències que podria tenir". El diputat ha estat contundent a l'hora d'afirmar que "els socialistes no permetrem que sigui la ciutadania qui hagi de pagar els errors d'Artur Mas i els seus consellers" en una al·lusió al cost multimilionari que l'empresa a la que es retira la concessió podria significar.

Jordi Terrades ha remarcat que les accions per garantir que no hi ha costos afegits per la ciutadania es faran paral·lelament a les actuacions per retornar a un sistema de gestió directa dels béns i instal·lacions de titularitat de la Generalitat de Catalunya que integren la xarxa Ter-Llobregat. El Diputat socialista va anunciar fa uns dies una proposta de llei en aquest sentit, "creiem - va dir llavors - que la gestió de grans infraestructures, la gestió de les conques, el subministrament fins als dipòsits municipals, ha de ser de gestió pública”




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/63738_elgovernhadetrobarlaformulaperqueel-euerrorambatllnoelpaguilaciutadaniadecatalunya-1.htm