logo
Imprimir
20-02-2018 | 22:03hs
•ANDORRA

Andorra presenta el 10è Congrés Mundial de Turisme de neu i muntanya a Espanya

El Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya és una iniciativa dels set comuns i del Govern d'Andorra, juntament amb l'Organització Mundial de Turisme, amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Té una periodicitat biennal i l'organitzen els comuns de manera rotatòria

Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa a la seu de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) a Madrid la desena edició del Congrés Mundial de Turisme de neu i muntanya, que tindrà lloc a Andorra del 21 al 23 de març. L'acte de presentació ha comptat amb la participació del ministre de Turisme, Francesc Camp; de la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín; i del secretari general de l'OMT, Zurab Pololikashvili.

El Congrés Mundial de Turisme de neu i muntanya se celebrarà amb el títol Configurant el futur de l'hospitalitat en destinacions de muntanya. L'esdeveniment, que té una periodicitat biennal i cada edició s'organitza en una parròquia diferent, celebra enguany el vintè aniversari.

La trobada reunirà un ampli ventall de professionals del sector turístic, des dels responsables de la gestió d'una destinació turística de muntanya fins als empresaris del sector dels allotjaments. Els principals temes que es tractaran són el reposicionament dels allotjaments turístics; els reptes de l'hospitalitat; l'impacte de les noves plataformes de serveis turístics; la intel·ligència artificial o la formació; i la capacitació com a elements clau per assolir l'èxit d'una destinació.

El Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya és una iniciativa dels set comuns i del Govern d'Andorra, juntament amb l'Organització Mundial de Turisme, amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Té una periodicitat biennal i l'organitzen els comuns de manera rotatòria.En l'acte de presentació d'avui, el ministre de Turisme Francesc Camp, ha destacat l'evolució de les polítiques en el sector turístic a Andorra durant els darrers 20 anys. El ministre ha exposat que desprès d'anys treballant pel creixement del sector, ara cal optar per estratègies centrades en la qualitat, amb una gestió més sostenible sense perdre competitivitat.

En la seva intervenció, la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha convidat a descobrir els atractius turístics culturals, naturals i comercials que aquesta parròquia ofereix als seus visitants.
Per la seva banda, el secretari general de l'OMT, Zurab Pololikashvili, ha destacat la importància del turisme a Andorra com ho demostra els més de vuit milions de visitants que van venir al Principat l'any passat. També ha ressaltat el treball realitzat des de la Fundació Themis de l'OMT amb seu a Andorra, i ha encoratjat al Govern a continuar treballant en l'organització d'aquest congrés desitjant que sigui un èxit.

Una trentena de professionals debatran sobre "hospitalitat"
Durant l'acte de presentació d'avui a la seu de l'OMT a Madrid, també s'ha donat a conèixer el programa definitiu del Congrés que s'organitzarà en sis sessions de taules rodones, que se celebraran els dies 21 i 22 de març al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. El divendres 23 de març s'ha previst una jornada tècnica que inclourà una visita als espais d'innovació d'ActuaTech a Caldea-Inúu i diverses activitats lúdiques.
Aquesta edició comptarà amb la participació d'una trentena de ponents internacionals i també d'Andorra, com són la Dra. Fiona Pià, de l'Institut Federal de Tecnologia de Lausana (Suïssa) i arquitecta sòcia al Dl-a, designlab-architecture de Ginebra (Suïssa) en la primera sessió. En la segona sessió hi intervindrà Jordi Daban, CEO de Daguisa Hotels Andorra. En la sessió 5 hi participaran, Omar Valdez, director executiu de Fundació OMT Themis; i Miquel Nicolau, rector de la Universitat d'Andorra. També es destaca la participació del Director científic del Congrés, Christopher Hinteregger, i dels moderadors Albert Grau, Director soci, MAGMA Hospitality Consulting, (Barcelona) i Enric Torres Arauz, Director de Producte i Nous Projectes, d'Andorra Turisme.

Durant el congrés també es tractarà la formació i la capacitació per al sector. En aquest sentit, al mes d'octubre la Universitat d'Andorra, juntament amb la Fundació Themis de l'OMT, impartirà un postgrau en gestió de destinacions turístiques de muntanya. Aquesta formació comptarà amb la col·laboració de la Universitat d'Estat del Colorado (Estats Units d'Amèrica), i la Universitat de Ciències Aplicades i Arts de Lucerna (Suïssa).
La inauguració del Congrés anirà a càrrec del cap de Govern, Antoni Martí; del secretari general de l'OMT, Zurab Pololikashvili; i de la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/63652_andorrapre-entael10econgre-mundialdeturi-medeneuimuntanyaae-panya-1.htm