logo
Imprimir
20-02-2018 | 15:10hs
•TARRAGONA

CaixaBank analitza a Tortosa la situació econòmica i les perspectives de 2018

CaixaBank Banca Privada, millor entitat de banca privada segons Euromoney, ofereix als seus clients serveis exclusius d'informació i publicacions per analitzar la conjuntura econòmica

CaixaBank ha reunit a la Cambra de Comerç de Tortosa més de 50 clients per analitzar la situació econòmica actual i ha abordat l'evolució que poden experimentar els mercats aquest any. La jornada s'emmarca dins el cicle de conferències sobre les perspectives econòmiques de 2018 que CaixaBank durà a terme aquest any a tot l'Estat. Es tracta d'una iniciativa per a clients de l'entitat pertanyents al segment de Banca Privada.

Jordi Xiol ha impartit la conferència "Quant dura el que és bo?" i ha explicat les claus de l'entorn econòmic actual. En aquest sentit, ha indicat que "el cicle econòmic es troba en un moment òptim, de creixement global, d'acceleració, sense desequilibris financers greus, amb l'excepció de la Xina. La inflació segueix sent moderada i els bancs centrals es poden prendre amb calma la modificació de les seves polítiques monetàries".

Per Jordi Xiol, les preguntes que sorgeixen ara són quant pot durar aquesta situació òptima i què pot portar-la a la seva fi. També ha indicat que les causes que poden provocar la fi dels cicles expansius es divideixen en naturals (acumulació de deute insostenible o sobreescalfament, inflació) i esdeveniments polítics (errors de política econòmica o esdeveniments polítics disruptius). Des de l'equip d'Estratègia d'Inversió de Banca Privada es preveu que "l'evolució dels mercats aquest any serà més turbulenta que l'any 2017" i ha afegit que "és inevitable que tots especulem sobre el final del cicle actual".

Els beneficis "apunten en la bona direcció"

Segons CaixaBank, l'any 2017, l'activitat ha millorat i la inflació ha augmentat. "Feia 30 anys que no teníem un cicle tan sincronitzat amb creixement de l'ocupació a l'eurozona, el Japó i els Estats Units". A més, segons l'opinió de Jordi Xiol, 2017 ha estat un any de creixement dels beneficis empresarials, "que apunten en la bona direcció".

A la jornada, també s'ha tractat la dada d'inflació, que està molt relacionada amb la productivitat: "Si el creixement de la demanda és prou prolongat, l'economia pot esgotar la seva capacitat d'oferta, que es tradueix en pressions inflacionistes", afirma el ponent.

En aquest context, el comerç mundial i les matèries primeres també es beneficien del creixement prolongat. Amb el cicle a favor, el conferenciant ha recomanat "buscar actius cíclics i barats i evitar els cars i anticíclics".

Conèixer la situació econòmica
CaixaBank impulsa regularment iniciatives i esdeveniments per donar a conèixer millor la situació econòmica, dirigits als seus clients i, especialment, a aquells amb més activitat i més interès per la situació del mercat.

En aquest sentit, l'entitat financera, a través de CaixaBank Banca Privada, ofereix serveis exclusius de seguiment i informació, amb informes periòdics i accés a publicacions específiques sobre conjuntura econòmica i sobre la situació de les seves inversions.

Sobre CaixaBank Banca Privada

CaixaBank Banca Privada és la millor entitat de banca privada a Espanya, segons la revista Euromoney, que li ha concedit aquesta distinció per quart any consecutiu. CaixaBank Banca Privada gestiona actualment 63.203.000 d'euros, segons dades a tancament de desembre de 2017, i disposa de 58.491clientes.

La clau de l'èxit es basa en un model de banca privada, que combina el servei universal d'oficines, amb més de 5.000 sucursals, amb un servei especialitzat format per 536 gestors, 46 centres exclusius i unes prestacions tecnològiques que permeten oferir assessorament des de qualsevol lloc. A la demarcació de Tarragona, CaixaBank compta amb dos centres, ubicats a Tarragona i Reus.

Per a clients amb patrimonis superiors als 10 milions d'euros, compta amb l'equip especialitzat Altium, que ofereix un major grau de sofisticació en la gestió de patrimonis.
 
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/63599_caixabankanalitzaatorto-ala-ituacioeconomicaile-per-pective-de2018-1.htm