logo
Imprimir
16-02-2018 | 18:39hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles inicia les obres de la mota de l'Estany i d'un nou embarcador de la barca Tirona

Els treballs consistiran a reformar el perímetre de l'Estany al voltant de l'Oficina de Turisme i en construir una passarel·la d'amarratge per pujar a la barca amb accés directe des del passeig

L'Ajuntament de Banyoles ha iniciat les obres de reforma de la mota de l'Estany i de construcció d'un nou embarcador de la barca Tirona. Les obres tenen l'objectiu d'arreglar la zona de la mota perimetral esfondrada des de fa uns anys al costat de l'Oficina de Turisme de l'Estany, al Passeig Darder, de Banyoles, i instal·lar una passarel·la d'amarratge de la Tirona flotant per pujar a la barca amb accés directe des del passeig. En total, suposaran una inversió d'uns 90.000 euros.

Les obres ja han començat en la reforma i reconstrucció del tram de mur perimetral de l'Estany. Al mateix temps es garantirà la profunditat d'1,80 metres de profunditat per aconseguir el pas correcte de l'embarcació i preparar la instal·lació de l'embarcador.

Al costat de la reforma de la mota hi haurà la construcció del nou embarcador. El Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha estat l'encarregat d'adjudicar-lo i serà amb una passera amb pilots flotants, seguint els criteris dels enginyers navals. L'objecte de la instal·lació de l'embarcador és la de proporcionar un bon amarratge a l'embarcació de la Tirona, per l'embarcament i desembarcament dels passatgers que realitzen els viatges turístics i proporcionar l'atracament segur quan l'embarcació queda amarrada fora de servei. Tot plegat serà una millora del servei i per la seguretat dels usuaris. Aquest projecte té un pressupost d'uns 46.000 euros.

Els dos projectes estan promoguts per l'Ajuntament de Banyoles però s'ha inclòs en una iniciativa del Consell Comarcal del Pla de l'Estany per englobar diversos projectes turístics amb una subvenció del 50% a través de la taxa turística de la Generalitat de Catalunya.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/63339_banyole-iniciale-obre-delamotadele-tanyidunnouembarcadordelabarcatirona-1.htm