logo
Imprimir
16-02-2018 | 18:28hs
•LA SELVA

Els delegats d'ESO de la Selva es reuneixen en una sessió de treball a Sils

En el marc d'aquesta segona trobada de delegats d'ESO han posat en comú els dubtes i experiències

L'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva va organitzar la segona trobada de delegats d'ESO de la Selva divendres passat, 9 de febrer. En total hi van participar un total de 72 alumnes i 16 tutors provinents d'11 instituts diferents de la comarca. Aquesta jornada és un espai de trobada i intercanvi entre els diferents alumnes on es treballa l'aprenentatge de diverses competències socials i comunicatives, així com algunes habilitats per la vida (empatia, resolució de conflictes, treball en equip...).

En el transcurs de la jornada s'hi van realitzar diversos tallers formatius i dinàmiques tant per als delegats i les delegades com per als tutors. Pel que fa als delegats, van realitzar tallers i dinàmiques que tenien com a objectiu millorar les seves competències en resolució de conflictes, conducció de grups, escolta activa. D'altra banda, la formació que van rebre els tutors tenia com a objectiu facilitar la participació dels joves a l'aula.

Els professionals de joventut de la Selva van ser els encarregats de fer la dinamització dels tallers i l'atenció als delegats i delegades que han participat a les sessions, i l'organització de les sales.
.
La valoració que en fan tant els joves com els tutors és molt positiva, i en destaquen, sobretot, la importància de fer jornades com aquestes perquè no és habitual fer-ne i reconeixen que espais d'intercanvi, reflexió i debat com aquests són molt necessaris.

Per la seva banda, el conseller comarcal de Joventut al Consell Comarcal de la Selva, Josep Antoni Hervias, veu amb molt bons ulls aquesta iniciativa de l'Oficina Jove. Hervias ha incidit en l'objectiu que es vol aconseguir amb una activitat d'aquestes característiques: "Volem ajudar els delegats i les delegades facilitant recursos i eines al mateix temps que fomentem les relacions entre joves de diferents municipis de la Selva."

Els tècnics de l'Oficina Jove de la Selva han assegurat que aquesta segona trobada ha estat un èxit i s'han assolit els objectius previstos. Des de l'ens comarcal aposten perquè aquesta trobada de delegats de la Selva tingui continuïtat en els pròxims anys i, fins i tot, es pugui ampliar a cursos i estudis superiors. En aquest sentit, Xavi Amat, coordinador de l'Oficina Jove de la Selva ha assenyalat que: "Per als alumnes és una experiència molt enriquidora."

Per part de l'Ajuntament de Sils, hi varen participar la regidora d'Ensenyament, l'Ajuntament de Sils, Maria Josep Lòpez, i la regidora de Joventut, Maria Mercè Pascual. També hi va particiar el conseller de Joventut del Consell Comarcal, Joan Antoni Hervias.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/63338_el-delegat-de-odela-elvae-reuneixenenuna-e-iodetreballa-il--1.htm