logo
Imprimir
27-02-2018 | 11:43hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú reviurà el seu passat jueu el 3 i 4 de març

La fira 'Besalú, Ciutat Jueva' arriba amb una programació per a tots els gustos i edats

Besalú ja ofereix, quotidianament, un viatge al passat fonamentat pel seu nucli antic pretèrit i per uns murs i fortificacions, amb el pont com a element referencial, de patrimoni distintiu. No obstant això, aquest context medieval s'incrementarà encara més durant la celebració del 'Besalú, Ciutat Jueva' d'enguany, que se celebrarà el cap de setmana del 3 i 4 de març.

"La fira està consolidada, no té la trajectòria del Besalú Medieval, però ja porta fent-se bastant temps. El nostre objectiu, amb el 'Besalú, Ciutat Jueva', és apostar pel caire cultural", explica la regidora Fina Surina, qui no dubta a definir aquest acte com "una de les fires culturals més importants de Besalú i, sobretot, com la que està més vinculada amb la seva història jueva".

Activitats per a tots els gustos

Per eixamplar el volum de visitants, l'esdeveniment continuarà apostant per un programa amb propostes i activitats per a tots els públics. Així, i més enllà del tradicional mercat artesanal ubicat als carrers del call, que es podrà visitar durant els dos dies de 10h a 20h, el primer acte del 'Besalú, Ciutat Jueva' serà una visita guiada temàtica amb personatges sobre el món jueu, un acte que es farà a les 11.30h de dissabte a càrrec de l'Oficina de Turisme i que es tornarà a repetir a les 16.30. A les 12h, d'altra banda, els assistents podran presenciar la inauguració de l'exposició 'Mauthausen, Crònica Gràfica', cedida pel Museu d'Història de Catalunya a Sant Julià. Ja a la tarda, la jornada es completarà amb la presentació del llibre '50 indrets a l'edat mitjana' de Manuel Forcano (18h) i amb el concert del Col·lectiu Brossa i el cor Aglepta (19h). Les dues activitats tindran lloc a la Sala Gòtica de la Cúria Reial.

La jornada dominical, d'altra banda, s'iniciarà novament amb les visites guiades temàtiques (11.30h i 16.30h), tot i que paral·lelament, a les 11.30h, també s'organitzarà un taller infantil de pa a sota les voltes de la plaça de la Llibertat. Mitja hora després, a les 12h, el programa contempla la presentació de l'auca 'Besalú, ciutat jueva' elaborada pels alumnes de l'Institut Escola Salvador Vilarrasa, mentre que a les 13h es farà al pati de l'Ajuntament un tast de vins a càrrec del periodista i escriptor Salvador Garcia-Arbós. Aquesta darrera activitat, precisament, requereix una inscripció prèvia.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/63259_be-alureviurael-eupa-atjueuel3i4demarc-2.htm