logo
Imprimir
13-02-2018 | 16:46hs
•BAIX EMPORDà

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni concedeix un 30% més d'ajuts per llibres als alumnes de les escoles i de l' institut

Les bases aprovades per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni estableixen els criteris per adjudicar les ajudes i preveuen un import de 60€ per alumne, sempre que es compleixin uns determinats criteris

L'Àrea de Cultura, Joventut i Ensenyament de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha concedit un 30% més d'ajuts destinats a l'adquisició de llibres de text i material escolar. Enguany les peticions d'ajuts per aquest concepte han augmentat de les 116 peticions del curs passat fins a les 145 d'aquest any, de les quals se n'han concedit 134, que són les que complien els criteris establerts per poder rebre aquest ajut. L'Àrea de Cultura, Joventut i Ensenyament de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ja va preveure un increment per aquest curs de les peticions, de manera que la partida destinada a aquesta finalitat es va incrementar fins als 8.500€.

En la convocatòria d'enguany s'han pogut adjudicar 134 ajuts de 60€ per la compra de llibres de text i material escolar, mentre que se n'han denegat 11 perquè excedien el llindar de renda establert. A les escoles de primària un 26,09% dels alumnes de l'Escola Llevantí de Mar han pogut rebre aquest ajut, així com el 25,58% dels alumnes l'Escola Pere Rosselló i un 2,98% dels de l'Escola La Sínia. Pel que fa a l'Institut Puig Cargol els ajuts han beneficiat un 11,17% del total d'alumnes de secundària.

Les bases aprovades per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni estableixen els criteris per adjudicar les ajudes i preveuen un import de 60€ per alumne, sempre que es compleixin uns determinats criteris. L'objectiu és que aquests ajuts arribin a les famílies que més ho necessiten, per això s'ha optat per establir uns criteris concrets enlloc d'oferir un ajut universal a tots els escolars com s'havia fet anteriorment.

En la convocatòria del curs passat un total de 109 alumnes van rebre aquest ajut, unes xifres que representen que gairebé un 9% dels escolars del municipi se'n van poder beneficiar. Enguany aquest percentatge s'ha situat en l'11% del total dels alumnes.

Els ajuts per l'adquisició de llibres de text i material escolar s'adrecen a alumnes escolaritzats en qualsevol dels cursos de l'etapa obligatòria dels centres escolars del municipi, que estiguin empadronats al municipi amb una antiguitat mínima de 6 mesos i que s'acullin als programes de socialització de llibres de text. Un altre dels condicionants és no superar el llindar màxim de renda establert a les bases, que se situa en una escala que va des dels 13.451,60 € per a famílies de 2 membres, fins als 25.451,60 € per a famílies de 10 membres. Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre ajut que es pugui rebre per la mateixa finalitat d'altres entitats públiques o privades, si bé en cap cas la suma dels ajuts pot superar el cost de la despesa dels llibres i del material escolar.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/63047_lajuntamentdecalongei-antantoniconcedeixun30me-dajut-perllibre-al-alumne-dele-e-cole-idelin-titut-1.htm