logo
Imprimir
13-02-2018 | 13:08hs
•BAIX EMPORDà

El Judici Sumaríssim del Carnestoltes i l'enterrament de la Sardina posen punt i final a l'edició 2018 del Carnaval de Palamós

L'enterrament de la Sardina se celebrarà demà dimecres de Cendra amb la sentència i mort del Retrocarnestoltes, i que seguirà amb la processó de dol, presidida per la Reina Futurista, pels carrers del centre de la vila i la posterior lectura del Testament

El Carnaval de Palamós 2018 posarà demà dimecres de Cendra el punt i final a la seva 36a edició amb el tradiconal "Enterrament de la Sardina", que tindrà com a destacats protagonistes el Retrocarnestoltes i la Reina Futurista, acompanyats de les colles del Testament i dels Excarnestoltes.

Avui dimarts 13 de febrer s'ha celebrat el "Judici Sumaríssim" del Retrocarnestoltes al Mercat Municipal, que ha sentenciat l'acusat com a culpable dels pecats comesos aquests dies de festa. Posteriorment, s'ha fet la tradicional "passejada Papal" pels carrers de la vila en què el Retrocarnestoltes ha demanat clemència.

El dimecres de Cendra
Els actes de l'Enterrament de la Sardina se celebraran demà dimecres a partir de les 17.30 h quan els membres de la Colla del Testament i dels Excarnestoltes faran la Sentència i Mort del Retrocarnestoltes. Posteriorment, a les 18.45 h es farà una processó de dol, presidida per la Reina Futurista, que recorrerà els carrers del centre de la vila en un itinerari que passarà pel carrer Major i el carrer Notaries fins a arribar, a les 19.30 h, a la placeta del Testament, entre els carrers Nou i Roda, on la màxima autoritat eclesiàstica donarà les absoltes al difunt i resarà el "Sant Rosarium".

L'activitat seguirà amb la lectura del testament del Retrocarnestoltes a càrrec del Notari Municipal del carnaval, acompanyat de jutges, preveres i diaques.

Finalment a les 20 h tindrà lloc la tradicional sardinada popular a l'estenedor de xarxes del port.

D'aquesta manera Palamós posarà punt i final al Carnaval 2018 que ha comptat amb un munt d'actes festius i que, un any més, ha tingut un alt nivell de participació en la majoria d'activitats com el sopar de Presentació dels Carnestoltes, la Gran Rua del dissabte o l'exhibició de comparses el diumenge.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/63014_eljudici-umari-imdelcarne-tolte-ilenterramentdela-ardinapo-enpuntifinalaledicio2018delcarnavaldepalamo--2.htm