logo
Imprimir
12-02-2018 | 00:36hs
•ACTUALITAT GIRONA

Protesta contra el canvi de nom de la plaça de la Constitució de Girona

El ple aprovarà demà que es bategi com a plaça l'1 d'octubre de 2017

Unes 500 persones s'han manifestat aquest diumenge a Girona per protestar contra el canvi de nom de la plaça de la Constitució pel de plaça de l'1 d'octubre de 2017. Convocats per la plataforma "Girona som tots", els manifestants han sortit al carrer just el dia abans que el ple gironí, si no hi ha imprevistos, aprovi el canvi demà.

Els organitzadors de la mobilització asseguren que no critiquen que es dediqui un espai de la ciutat a recordar el referèndum de l'1 d'octubre, sinó que per fer-ho s'elimini la plaça de la Constitució, per tot el que representa la carta magna.

La cita ha reunit els manifestants a les dotze del migdia davant de l'ajuntament, a la plaça del Vi, lluint pancartes amb lemes com "La Constitució és democràcia" i banderes espanyoles i senyeres. Entre els manifestants hi havia regidors de Girona com la popular Concepció Veray, edils socialistes i els diputats de Ciutadans al Parlament català, Jean Castel i Alfonso Sánchez.

La proposta de rebatejar la cèntrica plaça de la Constitució es va fer a la Comissió del Nomenclàtor de la ciutat, i demà el ple aprovarà el canvi amb els vots del PdeCat, ERC i CUP.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/62850_prote-tacontraelcanvidenomdelaplacadelacon-tituciodegirona-2.htm