logo
Imprimir
01-02-2018 | 21:06hs
•LLEIDA

L'alcalde de Lleida inaugura el carrer dedicat al Doctor Jaume Melcior

Ros destaca l'humanisme d'aquest pediatre, que també va tenir una activa vida en la societat civil de Lleida

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquesta tarda la inauguració del carrer que la ciutat dedica al Doctor Jaume Melcior, un pediatre que va deixar empremta per la seva trajectòria exemplar tant en l'àmbit professional com en el personal. El carrer està situat al barri de Vila Montcada, a Ciutat Jardí, concretament entre els carrers Arquitecte Morera i Gatell i Francesc Porta Vilalta.

El Paer en Cap ha destacat l'humanisme del doctor Melcior, nascut a Almenar el 1926 i que va morir a Lleida l'any 1988, i com el seu record segueix viu per moltes de les persones que el van conèixer. "Va ser un gran pediatre, una gran persona, un pare de familia que va treballar pel conjunt de la societat des de la seva posició de metge i contribuint també al desenvolupament dels joves, participant en la creació d'un nou col·legi a Lleida com va ser el Terraferma. Era conegut pel seu esperit humanista, cristià, pels seus valors al servei de la societat", ha afirmat Ros.

Per part de la família, la vídua de Melcior, Carme Servat, ha agraït el reconeixement a la seva figura i ha destacat que el seu espòs va ser una persona "molt generosa amb els altres, tan humanament com professionalment". A l'acte també hi ha assistit dos dels seus fills Jaume Melcior i Maria Teresa Melcior.

Jaume Melcior Vives va tenir, a més de la seva destacada tasca professional, una activa vida en la societat civil de Lleida, participant en la fundació del Col·legi Terraferma i el Club Raier. El Col·legi de Metges de Lleida va proposar que la ciutat dediqués un carrer al seu nom, petició que va rebre molts altres suports i que es va aprovar en el ple celebrat el novembre de 2014.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència dels tinents d'alcalde Fèlix Larrosa i Montse Parra, així com els regidors Paco Cerdà, José Maria Córdoba i Joan Vilella.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/62062_lalcaldedelleidainauguraelcarrerdedicataldoctorjaumemelcior-1.htm