logo
Imprimir
31-01-2018 | 15:11hs
•INTERNACIONAL

El Grup Rubau construirà una autopista a Polònia per 120 milions d'euros

Grup Rubau està present al mercat polonès des de l'any 2011, on ha realitzat diversos projectes en contractes de carreteres, línies ferroviàries, ponts i hangars d'aeroports.

Grup Rubau, a través de Rubau Polska, construirà l'autopista S61 entre les poblacions poloneses d'Ostrów Mazowiecka i Szczuczyn, a la ruta Via Bàltica, una carretera internacional que va des de Polònia a Lituània, Letònia i Estònia. L'import de l'obra adjudicada a Rubau per la Direcció General de Carreteres i Autopistes Nacionals de Polònia (GDDKiA), és de 120 milions d'euros.

La GDDKiA i Grup Rubau van signar ahir a Varsòvia el contracte pel disseny i la construcció dels 19,463 qms. d'autopista, que té un termini d'execució de 31 mesos. El tram d'autopista contractat és d'Ostrów Mazowiecka a Szczuczys, des de l'enllaç Podgórze fins a 'Sniadowo.

L'anterior obra realitzada per Grup Rubau per a la GDDKiA va ser l'ampliació de la carretera nacional 8 i la seva adaptació als paràmetres d'autovia del tram que va des del límit del Voivodato de Mazovia fins a la intersecció de la circumval·lació de Zambrów. El valor del contracte, signat el gener de 2015, supera els 120 milions d'euros i el 22 de desembre de 2017 es va obrir al trànsit. En aquests moments s'estan finalitzant les tasques d'acabats de les vies laterals.

Grup Rubau està present al mercat polonès des de l'any 2011, on ha realitzat diversos projectes en contractes de carreteres, línies ferroviàries, ponts i hangars d'aeroports. Fins al moment ha modernitzat uns 130 quilòmetres de línies ferroviàries per un valor de les obres finalitzades que ascendeix a 80 milions d'euros. A més, s'ha construït un pont d'un va -distància mitjana entre pilars, pilones o suports- de 108 metres sobre el riu So?a a ?ywiec amb un valor de contracte d'uns 10 milions d'euros. Aquestes obres permeten la consolidació de RUBAU POLSKA com una empresa de reconegut prestigi en el camp de les infraestructures.

Altres obres a Polònia
L'agost de 2017, Grup Rubau va signar un altre acord amb GDDKiA per a l'adjudicació del projecte i l'obra del tram de l'aeroport de Varsòvia fins Lesznowola, de la carretera S7. Aquesta nova carretera millorarà el trànsit entre Varsòvia i Cracòvia i la frontera sud de Polònia, a la vegada que es convertirà en una alternativa per l'elevat trànsit de la capital polonesa. El tram comprèn els enllaços de Lotnisko Ok?cie i Lesznowola, una carretera de 6,5 quilòmetres de longitud. El termini d'execució és de 3 anys i compta amb un pressupost de 60 milions d'euros. Actualment s'estan duent a terme els treballs relacionats amb la redacció del projecte.

Dos mesos abans, al juny de 2017, Grup Rubau va aconseguir l'adjudicació, juntament amb COPASA, de la modernització de la línia ferroviària 353 en el trajecte entre Jab?onowo Pomorskie i I?awa-Olsztyn-Korsze (situat a la regió polonesa de Warmia i Masuria, al nord-oest del país). Aquest treball per a la PKP compta amb un pressupost que supera els 18 milions d'euros amb un termini estimat d'execució de 18 mesos. Es modernitzen 143 quilòmetres de vies i catenàries, la millora dels passos existents i la construcció de noves andanes. L'execució d'aquest projecte permetrà augmentar la velocitat dels trens que passaran dels 100 qm/h actuals a 120 qmh. A més, les obres milloraran la seguretat de les cruïlles, es reduiran les despeses actuals de manteniment i s'incrementarà la comoditat dels passatgers.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/61916_elgruprubaucon-truiraunaautopi-taapoloniaper120milion-deuro--2.htm