logo
Imprimir
30-01-2018 | 14:17hs
•ESPORTS

La 4a edició del Run4Cancer espera sumar 4.000 participants entre les vuit seus

El Run4Cancer consta de dues modalitats: un circuit de 10 km pensat per a corredors habituals, i un altre de 5 km pensat per a tots els públics i ideal per fer en família

La Fundació Oncolliga Girona se sumarà el pròxim cap de setmana als actes de celebració del Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer) amb l’organització de diverses iniciatives esportives i solidàries. La més destacada és el Run4Cancer, una cursa solidària d’àmbit provincial que enguany arriba a la quarta edició amb el repte de reunir 4.000 participants entre les vuit seus on se celebra: Figueres (Alt Empordà), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Olot (Garrotxa), Salt (Gironès), Riudellots de la Selva (Selva Interior) i Tossa de Mar (Selva Marítima). L’organització d’aquesta peculiar cursa solidària va a càrrec de la delegació d’Oncolliga a cada població, amb el suport i col·laboració d’altres entitats del municipi, i des de la primera edició el nombre de participants no ha parat de créixer. “L’any passat hi va haver 3.400 participants i esperem que aquest any podrem superar aquesta xifra i arribar als 4.000”, ha explicat Carla Garrido, responsable de l’àrea de Promoció de l’Oncolliga.

El Run4Cancer consta de dues modalitats: un circuit de 10 km pensat per a corredors habituals, i un altre de 5 km pensat per a tots els públics i ideal per fer en família. Els recorreguts són circulars i transcorren pels nuclis dels municipis i el seu entorn. La sortida serà puntualment a les 10 del matí a totes les seus de la cursa i hi haurà la possibilitat d’inscriure-s’hi el mateix dia des d’una hora abans de la sortida. Fins dimecres, dia 31, estarà habilitada també la plataforma online per inscriure’s de manera anticipada, a la web www.oncolligagirona.cat.

Les inscripcions dels participants i les donacions de diverses empreses col·laboradores van fer possible obtenir l’any passat uns beneficis de 17.466,39 euros, que es van destinar a finançar els diferents serveis que l’Oncolliga ofereix als malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

Formulari d’inscripció al Run4Cancer:
https://www.oncolligagirona.cat/esports/run4cancer/inscripcions-2018.html

Més informació Run4Cancer:
https://www.oncolligagirona.cat/esports/run4cancer/runxcancer.html

Pebrots i galetes contra el càncer

El Run4Cancer posarà el punt i final a un intens cap de setmana d’activitats. Els dies 2 i 3 de febrer, voluntaris de l’Oncolliga tornaran a participar, un any més, a la campanya “Pebrots contra el Càncer” impulsada per la FECEC (Federació d’Entitats contra el Càncer de Catalunya) i els supermercats Condis. La campanya es desenvoluparà en un total de 469 supermercats Condis de tot Catalunya, 22 dels quals estan situats a les comarques gironines, concretament a les poblacions de Banyoles, Besalú, Blanes, Breda Cadaqués, Caldes de Malavella, Celrà, Girona, La Bisbal d’Empordà, Ribes de Freser, Riells i Viabrea, Ripoll, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners. La campanya consisteix en vendre bosses de pebrots entre els clients de la cadena de supermercats a un preu simbòlic d'un euro i mig amb l’objectiu de fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia, difondre la tasca d’acompanyament que fan les entitats vinculades a la FECEC i també aconseguir fons per continuar desenvolupant els programes d’atenció i ajuda als malalts i als seus familiars.

La campanya d’enguany ha estat apadrinada per la periodista Xantal Llavina, l’actor i presentador Quim Masferrer, l’investigador Manel Esteller, director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL), el Dr. Germà Lluch, Director de Coneixement i Recerca de l’Institut Català d’Oncologia, els actors Francesc Orella, Candela Anton i Pau Poch, protagonistes de la sèrie “Merlí”, el també actor Abel Folk i el xef Sergi Cócera.

Els que prefereixen els dolços podran col·laborar en la lluita contra el càncer adquirint les galetes solidàries que les botigues del Forn Boix i el Forn Sant Antoni posaran a la venda durant tot el cap de setmana. La iniciativa ha estat impulsada per Femi Montero, una afectada de càncer de mama que arran de la seva experiència personal va decidir posar en marxa el bloc “La esencia de vivir” i impulsar diverses accions solidàries. En aquesta ocasió, la iniciativa consisteix en posar a la venda paquets de galetes amb forma de llaç rosa, símbol que identifica la lluita contra el càncer de mama. Cada paquet tindrà un cost de 2,5 euros, dels quals 1 euro anirà a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. Les galetes es podran adquirir al Forn Boix de l’avinguda Santa Eugènia de Girona i a les fleques que el Forn Sant Antoni té a Girona, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Llagostera i Cassà de la Selva.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/61791_la4aediciodelrun4cancere-pera-umar4000participant-entrele-vuit-eu--2.htm